ВРУ знову підвищила акцизи. На скільки подорожчають сигарети?

2288 0
Верховна Рада України проголосувала за підвищення специфічних ставок акцизного податку на сигарети з фільтром і без фільтра на 5%. Відтак, експерти в цій галузі очікують в результаті цих змін росту роздрібних цін на 25-50 копійок за пачку відповідно до сегмента і найменування сигарет.
Фото: tsn.ua

Фото: tsn.ua

Згідно з доопрацьованим текстом законопроекту № 4309а "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень)", акцизи на сигарети з фільтром підвищуються з 216,5 до 227,33 грн/тис. шт., на сигарети без фільтру – з існуючих 96,88 до 101,72 грн/тис. шт, пише Дело.

Мінімальне акцизне зобов'язання зі сплати акцизу на сигарети без фільтра підвищується зі 127 до 133,35 грн / тис. шт., на сигарети з фільтром - з 289,63 до 304,11 грн / тис. шт.

"Уряд і парламент продемонстрували виваженість – замість радикальної пропозиції зрівняти ставки акцизного податку на "фільтровані" і "безфільтрові" сигарети вони, прислухавшись до аргументів, підняли ставки акцизу на 5%", – повідомив агентству Інтерфакс-Україна директор з корпоративних питань Imperial Tobacco в Україні, Молдові та країнах Кавказу Олег Стрекаль.

За його словами, в результаті сьогоднішніх змін ставок компанія чекає росту роздрібних цін на 25-50 копійок за пачку залежно від сегмента і найменування сигарет.

"Ми розуміємо необхідність такого кроку в тій економічній ситуації, яка склалася в країні. При цьому хочемо нагадати, що потенціал підвищення специфічних і мінімальних ставок не безмежний. За 2014 їх піднімають вже втретє (а покладено один раз на рік). Сумарно зростання ставок акцизного збору вже склав +40,1% замість запланованого на 2014 рік росту в 6,5%", – зазначив представник компанії.

Нагадаємо, спочатку Кабінет міністрів України пропонував парламенту зрівняти специфічні ставки акцизного податку на сигарети з фільтром і без фільтра.

Очікувалося, що акцизи на сигарети без фільтра становитимуть 216,5 грн/тис. шт. замість існуючих 96,88 грн / тис. шт. Мінімальне акцизне зобов'язання зі сплати акцизу на сигарети без фільтра буде на рівні сигарет з фільтром - 289,63 грн/тис. шт. (замість існуючих 127 грн/тис. шт.).

Останнє підвищення акцизів на тютюнові вироби в середньому на 25% відбулося з 1 липня. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!