Врятувати від туристів: 20 місць, яким завдає шкоди часте відвідування

2511 0
Найбільш відвідувані і популярні серед туристів місця починають обмежувати кількість відвідувачів через збиток, який завдає туристичний потік.
фото: visittoukraine.com, ola.ua, webochka.com, oceantour.com.ua

фото: visittoukraine.com, ola.ua, webochka.com, oceantour.com.ua

Так оглядачі британської «The Telegraph» склали список з 20 місць, де слід скоротити потік туристів. На першому місці – Гранд-базар у Стамбулі, його відвідують 91 млн осіб на рік. Це величезна територія, на якій, крім власне торговельних лотків, розташовані ресторани, мечеті, житлові приміщення і навіть цвинтарі.                                                               

За ним слідує Венеція (30 млн), особливо напружена ситуація склалася в соборі Святого Марка та Палаці дожів.

На третьому місці – водоспад Ніагара, щоб подивитися на нього, теж доведеться попрацювати ліктями і притискатися до ближніх (22,5 млн).

Крім них у список потрапили: Заборонене місто в Пекіні (15 млн), Нотр-Дам (14 млн), Стоунхендж (10 млн), Лувр (особливо тісно біля «Джоконди», 9 млн), Велика Китайська стіна (8,2 млн), Великий палац у Бангкоку (8 млн), Версальський палац (7,5 млн), Тадж-Махал (7 млн), Британський музей (7 млн), Сікстинська капела (6 млн), Музей природної історії, Лондон (6 млн), Тауер (3 млн), Ангкор-Ват (2,3 млн), Музей Уффіці, Флоренція (2 млн), Пізанська вежа (1 млн), місто-фортеця в Дубровнику (1 млн), сад Моне у Живерні (600 тис.).

Крім цього, керівництво національного парку Чинкветерре в Італії через кілька місяців обмежить доступ до туристичних маршрутів. Щорічно відвідати перлину Лігурії приїжджають 2,5 млн осіб, але, за розрахунками фахівців, для крихкої екосистеми території як мінімум 1 млн – зайвий. Після того як геологи представлять розрахунки про допустиму кількість відвідувачів в день,мандрівникам доведеться купувати спеціальний квиток для входу в парк.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!