Врятував понад 50 онкохворих дітей. У пам’ять про Героя війни Степана Хороза

4616 0
30-річний Степан Хороз завжди допомагав онкохворим дітям без пафосу і зайвих слів.
Фото: ФБ/БФ «Із янголом на плечі»

Фото: ФБ/БФ «Із янголом на плечі»

На війні за Україну унаслідок бойового зіткнення та артилерійського обстрілу поблизу смт Врубівка на Луганщині 29 травня загинув 30-річний військовий Степан Хороз з Городоччини.

Читайте також: На війні внаслідок обстрілів загинули двоє військових з Львівщини

До свого 31-го року народження Степан Хороз не дожив менше місяця. Він народився 21 червня 1991 року у с. Путятичі на Львівщині. Навчався у Львові, у Національному університеті «Львівська Політехніка», працював в АТ «Львівгаз», а в останні роки – на львівському підприємстві «Гал-Кат», яке займається виготовленням мідних та алюмінієвих дротів й перемоткою двигунів, розповів генеральний директор підприємства Юрій Доскіч.

Читайте також: Захищаючи Україну від російського загарбника, загинув воїн з Львівщини

«Війна забирає найкращих. У боях за Луганщину загинув Степан Хороз. Для підприємства «Гал-Кат» це особливо болюча втрата. Адже Степан був невід’ємною частинкою нашої команди. Він – приклад фаховості, працьовитості та патріотизму. Ну і звісно, життєлюбства. А з початком повномасштабного російського вторгнення вступив до лав Збройних Сил, аби захищати Україну. Адже розумів, що побороти одвічного ворога – наше основне завдання», – написав директор.

Упродовж життя Степан Хороз відзначився активною громадською позицією. Зокрема, він був капітаном футбольної команди рідного села, яка грала у районній федерації футболу. Також 30-річний Степан був активним донором крові і врятував щонайменше 50 дитячих життів онкохворих діток.

Читайте також: На війні загинув боєць 80-ї бригади зі Львівщини Назар Чмара

«Степан Хороз був дуже світлою людиною. Він завжди допомагав онкохворим дітям без пафосу і зайвих слів. Кров приходив здавати часто і регулярно, щойно приходив термін…», – повідомив у коментарі Тvoemisto.tv директор Благодійного фонду «Із янголом на плечі» Юрій Федечко.

За його словами, Степан був не просто донором крові, а тромбоцитів, що ще почесніше, адже це рятує життя онкохворій дитині.

«Наш фонд знається із Степаном Хорозом близько двох років. Крові він здавав з 20 разів. Оскільки кожна здача крові – це 2-3 врятовані життя, то можемо однозначно сказати, що він врятував щонайменше 50 життів. І завжди він приходив до нас із відкритим серцем, не звертав увагу на жодні проблеми проблеми чи питання у Центрі крові – чи то черга, чи то хтось не те сказав. Після цього ніколи не забував запитати, чим ще може допомогти і, звісно, приводив друзів», – каже Юрій Федечко.

Із початком повномасштабної російської війни Степан Хороз вступив до лав Збройних Сил, аби захищати Україну. Директор благодійного фонду пригадує, що знали про це. Але навіть на війні внутрішня енергетика Степана завжди була скерована на допомогу людям. Більше того, після контузії, яку отримав Степан, він не вилежувався і не чекав на повноцінне лікування, а продовжив захищати Україну.

«Ще до війни Степану Хорозу ми вручили диплом почесного донора. Також маємо для нього браслет донора за 10 кровоздач, але він так його і не отримав. 14 червня – у День донора – саме планували переслати браслет Степану, але не встигли…», – додає співрозмовник.

В останню путь Героя Степана Хороза планують провести у четвер, 2 червня. Саме у цей день хочуть передати і браслет, що належить почесному донору.

Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!