Врятуй_Максима: МОЗ надало кошти на операцію хлопця, донора ще шукають

2609 0
Міністерство охорони здоров’я України перерахувало індійській клініці всю суму, необхідну на трансплантацію кишківника підлітку із Львівщини Максиму Стасіву.
фото: facebook.com/lipska.nataliya

фото: facebook.com/lipska.nataliya

«Гроші перераховували трьома траншами. Це якраз та сума, яка необхідна на операцію для Максима, але поки що для нього не знайшли донора. Нам сказали, що треба чекати ще як мінімум три місяці», – розповіла тітка Максима Ірина Стасів  у коментарі каналу «24».

Йдеться про 110 тисяч доларів США. Ще у травні спеціальна комісія МОЗ вирішила виділити таку суму, але дали гроші лише зараз. Стан Максима, за словами тітки, стабільний. Він навіть набирає вагу, тож з дозволу медиків сім’я вирішила тимчасово покинути індійську клініку, аби зекономити гроші.

Вальдемар Надіжко, акушер-гінеколог Львівського міського клінічного пологового будинку, на своїй фейсбук-сторінці додав, що стан Максима зараз дозволяє хлопцю перебувати певний час поза межами лікарні.

Нагадаємо, Максим Стасів має вроджену патологію, внаслідок якої відбулося відмирання практично всього кишківника. Кошти на його лікування небайдужі громадяни збирали тиждень, оскільки юнак потребував термінової операції. Зрештою, 5 лютого, хлопець відлетів до Індії, де йому  мали провести операцію. 24 лютого йому провели першу операцію. Вона тривала шість годин. Зараз в Індії Максим чекає на ще одну складну операцію з пересадки кишківника.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!