«Врятуйте Маріуполь». У Києві відбулася акція на підтримку заблокованих на «Азовсталі»

1377 0
Окрім родичів і близьких бійців полку «Азов», акцію підтримали іноземці.
Фото: Big Kyiv

Фото: Big Kyiv

У Києві 3 травня відбулась ще одна акція із закликом евакуювати весь військовий гарнізон із Маріуполя, зокрема, із заводу «Азовсталь». Близько сотні протестувальників зібралися на Майдані Незалежності, щоб вчергове привернути увагу як України, так і міжнародної спільноти до необхідності деблокади захисників і цивільних із заблокованого окупантами Маріуполя. Про це повідомляє Big Kyiv. 

Окрім родичів і близьких бійців полку «Азов», акцію підтримали іноземці. Учасники були з українськими прапорами та плакатами із закликами про порятунок військових різними мовами.

Багато хто із мітингувальників мав «криваві» сліди на тілі і на одязі.

Після невеликого мітингу на Майдані колона вирушила до Офісу президента з вимогою зустрітися із представником відомства. 

Протестувальники зупинилися біля будівлі театру імені Івана Франка, оскільки далі їх не пустили, а потім після півгодинного протесту повернулися на Майдан Незалежності.

Читайте також: Останнє інтерв'ю Папи виглядає як розмова людини у безвиході 

Нагадаємо, Маріуполь залишається заблокованим російськими окупантами вже два місяці. Вони систематично обстрілюють цивільну інфраструктуру. Місто продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки. Наразі вони зосереджені на території заводу «Азовсталь». Окрім українських військових, там перебувають мешканці міста, серед яких жінки та діти, котрі знайшли єдиний прихисток від російських обстрілів в підземних тунелях і бункерах заводу. 

Також зазначимо, що сьогодні, 3 травня, у Запоріжжя приїхала перша група цивільних українців, яким 1 травня вдалося залишити заблокований завод «Азовсталь» гуманітарним коридором.

Фото: Big Kyiv

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!