В неділю Київ зазнав ракетних ударів, сирена лунала чотири рази. Головні підсумки дня у столиці

937 0
Дайджест новин за 26 червня.
Пошкоджений будинок у Шевченківському районі. Фото: Віталій Кличко

Пошкоджений будинок у Шевченківському районі. Фото: Віталій Кличко

Повітряна тривога

В неділю, 26 червня, повітряна тривога у Києві лунала чотири рази. Зокрема, о 04.39 год, о 05.47, о 10.40 та о 18.38. Під час третьої тривоги в місті чули вибухи, однак тоді працювала українська система протиповітряної оборони, яка відбила чергову ворожу атаку. Про це в ефірі національного телемарафону розповів перший заступник керівника КМДА Микола Поворозник.

Читайте також: Семирічна дівчинка, яку дістали з-під завалів будинку в Києві, у стабільному стані

Ракетні удари по Києву 

В неділю вранці 26 червня, близько 06.20 год, Київ зазнав ракетних ударів. Одна із ракет влучила у житловий будинок в Шевченківському районі міста. Під завалами опинилися люди. Мер столиці Віталій Кличко розповів, що виявили тіло одного загиблого. Ушкодження отримали 6 мешканців будинку. Чотирьох із них, в тому числі семирічну дівчинку, госпіталізували. Двоє – з легкими травмами – лікуватимуться амбулаторно. Мама дівчинки – в стані середньої тяжкості. Поранену дівчинку лікують в «ОХМАТДИТІ». Там зауважують, що зранку її привезли до лікарні з мінно-вибуховими травмами середнього ступеня тяжкості. Дівчинка прибула до лікарні у свідомості. Спеціалісти встановили у дитини численні рани, забиття та садна. Дівчинці була надана висококваліфікована медична допомога. Дитину прооперували, зараз вона у стабільному стані. Її життю нічого не загрожує.

Крім того, у результаті ракетних ударів, повідомляє УП, пошкоджено дитячий садочок та гаражі в Шевченківському районі. «Одна з російських ракет 26 червня влучила в столичний дитсадок. На щастя, недільного ранку тут не було людей. На місці дитячого майданчика тепер велика воронка», – пояснили. 

Читайте також: У Києві можуть вилучати автомобілі без глушників

Декомунізація

В рамках декомунізації і дерусифікації в Києві можуть демонтувати 37 пам’ятників. В перелік на демонтаж потрапили пам’ятники Кирпоносу, Фрунзе та Ковпаку, меморіальна дошка на честь маршала Георгія Жукова на будинку штабу округу, а також погруддя Олександра Бойченка, бюсти Боженка та Крупської.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!