Які документи будуть дійсні при перетині кордону з дітьми?

5222 0
Tvoemisto.tv дізналось, за якими документами можна буде поїхати закордон. Дійсним буде паспорт України, куди вписана дитина, проїзний документ, а також окремий закордонний паспорт для дитини, який можна виробити з 1 квітня 2015 року.
ye.ua

ye.ua

«Зі сторони держави справді були внесені деякі корективи стосовно виїзду закордон із дітьми, але вони стосувалися лише того, що термін виготовлення проїзних документів для дитини продовжили до 1 квітня» - пояснила Tvoemisto.tv речниця Головного управління Державної міграційної служби у Львівській області Світлана Хитрова і пояснює, що сьогодні існує три способи вирушити у мандрівку за кордон із дитиною:

1. Якщо дитина внесена до паспорта громадянина України одного із батьків (того, із котрим вона планує їхати за кордон), то цього буде достатньо для перетину кордону до того часу, поки буде дійсним паспорт старого зразка. Нагадаємо, що паспортом старого зразка вважаються усі паспорти видані до 1 січня 2015 року.

Читайте також: Закордонні паспорти видаватимуть немовлятам

2. Дію проїзних документів ніхто не скасовував і, якщо термін його дії ще не закінчився, то він має повну юридичну спроможність і може стати перепусткою для виїзду за кордон із дитиною.

3. За бажання батьків, вони можуть виробити своїй дитині закордонний паспорт одразу після її народження. Цей документ буде дійсним протягом 4 років і коштуватиме на 170 гривень дешевше, ніж закордонний паспорт для дорослих.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!