Вселенський Патріарх Варфоломій назвав війну в Україні «диявольською»

1665 0
Патріарх молиться за Україну і за нашу перемогу.

Вселенський Патріарх Варфоломій назвав війну в Україні «диявольською» і засудив російську агресію. Про це він сказав під час зустрічі з митрополитом Епіфанієм до Стамбулі – повідомляє пресслужба Української Православної Церкви (ПЦУ).

Як зазначається, митрополит Епіфаній подякував Патріарху Варфоломію за допомогу, яку передають в Україну тим, хто її потребує.

«Ми засуджуємо цю війну, російську агресію проти України. Це диявольська війна, яку породила неправда. Я про це сказав у своєму виступі нещодавно на форумі в Абу Дабі, і більшість присутніх вітали це визначення аплодисментами.

Ми молимося за Україну і за вашу перемогу. Передайте наше вітання народу, православним вірним, передайте, що ми захоплюємося їхньою сміливістю і молимося за них», – відповів на це Патріарх.

На пам’ять про візит Митрополит подарував Вселенському Патріарху Печерську ікону Богородиці з преподобними Антонієм і Феодосієм. «Ми мали велику духовну радість вже двічі служити літургію в соборному храмі Лаври. Поступово Лавра стає українською. Нехай ця ікона нагадує вам про наш візит», – підкреслив Митрополит Епіфаній.

«Нехай Бог благословить, щоби вся Лавра була українською» – відповів Патріарх Варфоломій, приймаючи ікону.

Також Блаженнійший владика подарував Всесвятості символічне зображення хреста і ангела з бурштину, під ногами якого – шматок російської ракети, знайдений в Бучі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!