Всеукраїнська рада Церков відреагувала на звинувачення в поширенні Covid-19 у храмах

1877 0
Церкви просять МОЗ не узагальнювати звинувачення щодо релігійної спільноти, натомість вживати більш ефективних заходів проти поширення Covid-19.
Фото: МоeMisto

Фото: МоeMisto

Всеукраїнська рада Церков відреагувала на слова міністра охорони здоров’я Максима Степанова про те, що богослужіння у храмах є епіцентром зараження на Covid-19.

«Від початку карантину в Україні Церкви і релігійні організації в цілому вживають необхідних заходів щодо безпечного проведення богослужінь, інших релігійних заходів та своєї соціальної діяльності. Багато релігійних громад організували онлайн-трансляції своїх богослужінь, а допуск віруючих у храми і молитовні будинки відбувається за умови наявності захисної маски, з дотриманням рекомендованої урядом дистанції та використанням антисептичних засобів», – йдеться у заяві.

Церкви просять МОЗ не узагальнювати звинувачення щодо релігійної спільноти, натомість вживати більш ефективних заходів проти поширення Covid-19: зменшити контакти людей у громадському транспорті, торгових центрах та інших місцях скупчення людей.

Нагадаємо, наприкінці липня міністр охорони здоров’я Максим Степанов назвав богослужіння головними причинами спалаху коронавірусу у західних областях України. За його словами, результати епідеміологічного розслідування показали, що богослужіння є головною причиною зростання кількості хворих на заході України, особливо в селах.

Водночас керівник Львівського обласного лабораторного центру Роман Павлів подав у ЛОДА подання з проханням заборонити богослужіння в приміщеннях храмів, замінити посуд для причастя на одноразовий та ретельніше перевіряти священнослужителів на ознаки коронавірусу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!