На правах реклами

Всеукраїнський рекорд: завтра у Львові зведуть найбільший будиночок з пряників

3589 0
Якщо Львів уявити великим сувеніром, то це була б або велика пачка ароматної кави, або велетенська плитка смачного шоколаду. Проте, віднедавна, - це ще й казковий медово-імбирний будиночок з пряників. Вже завтра на площі Ринок (зі сторони фонтану Амфітріта) о 13.00 відбудеться фіксація всеукраїнського рекорду із встановлення найбільшого будиночка із пряників.

Львів - це місто радості, подорожей, приємних емоцій. Чимало грандіозних і рекордних подій відбуваються саме тут. Тому не випадково, що зведення найбільшого будиночка із пряників, якого досі  в Україні не було, відбудеться саме у місті Львові.

Організатори та ідейні натхненники дійства, львівської майстерні пряників “Юрашки”, мають на меті відтворити давні традиції міста.

Історія пряників у Львові: цікаві факти

1.  Перші пряники у Львові з’явилися більш ніж двісті років тому. Саме тоді на площі Святого Юрія відбувались  ярмарки із музиками та запальними танцями. В самому серці цього дійства стояло шатро, де продавали пряники різного кольору, смаку, чи навіть форми: ванільні, кавові, помаранчеві, навіть  мигдальні.

2.  Саме через назву собору та площі пряники стали називати «юрашками». Купити такого пряника «юрашка» в подарунок друзям, рідним чи коханим було святим обов’язком кожного відвідувача ярмарку.

3.  Зараз майстерня пряників «Юрашки» «виросла» до справжньої великої майстерні, а все починалось два роки тому з невеличкого магазинчику з пряниками. Зараз тут відновлюють традиції випікання пряників, також тут ви можете не тільки придбати пряники «до кольору, до вибору», але і долучитися до їх створення. Майстер-класи розмальовування пряників відбуваються тут щодня.

Львівський рекорд на площі Ринок: деталі

На виготовлення рекордного будинку знадобиться  2294 цеглинок-пряників із справжнього тіста, тобто це 500 кг. тіста. Пекарі Львівської майстерні пряників “Юрашки” використають 250 кг борошна, 50 кг. масла, 50 кг. меду і сиропу, 500 яєць. Розмір  рекордного будинку становитиме  4 м. * 2,5 м. На всіх гостей чекає солодке частування пряничками.

Для зведення рекордного пряничного будиночку, Львівська Майстерня пряників “Юрашки” об’єднала усі зусилля своїх пекарів, мастрів та художників, щоб відновити давню традицію і поділитись нею з вами.

Контактна інформація:

Місце події: Пл. Ринок (зі сторони фонтану Амфітріта)

Дата: 6 травня 2016 р., о 13.00

yurashky.com


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!