Усі лікарні Львова підписали договори з Національною службою здоров’я

2378 0
З жовтня цього року ці медзаклади будуть фінансуватись за новою моделлю.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

15 серпня Національна служба здоров’я оголосила про завершення «другої хвилі» контрактування закладів, які надають послуги первинної медичної допомоги. Відтепер всі комунальні медичні заклади Львова перейшли на нове фінансування.

Заклади, які підписали договори у серпні, уже з жовтня 2018 року почнуть отримувати оплати за надання медичних послуг сімейними лікарями, терапевтами і педіатрами від Нацслужби здоров’я. До цього часу вони продовжуватимуть фінансуватися за субвенцією.

Читайте також: В Україні стартувала медреформа. Основні зміни. Інфографіка

З жовтня 2018 року на фінансування за тарифами перейдуть 389 комунальних медичних закладів, 40 приватних клінік та 33 лікарі-ФОП, де пацієнтів обслуговують сімейні лікарі, педіатри і терапевти.

Лідерами з кількістю поданих у другій хвилі заяв та підписаних договорів стали Харківська (58 договорів) та Львівська області (34 договори).

Загалом уже 623 медичних заклади працюють з Національною службою здоров’я. Медзаклади, які уклали договіри з НСЗУ, обслуговують загалом 23 млн. людей. З них понад 10 млн. вже обрали своїх лікарів.

Читайте також: Нові правила для лікарів та пацієнтів: що варто знати. Інфографіка

Інші комунальні медзаклади, що надають первинну допомогу, мають підписати договори з НСЗУ до кінця 2018 року. З 2019 року всі комунальні заклади, у яких працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри, будуть отримувати оплати за послуги від Нацслужби здоров’я за тарифами. Точні дати «третьої хвилі» укладання договорів Нацслужба здоров’я оголосить найближчим часом.

Нагадаємо, МОЗ внесло зміни в умови підписання декларацій із лікарями. Зокрема в Україні скасували обов’язкові копії документів, які необхідно подавати під час підписання декларації з лікарем.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!