Всі останні повідомлення про замінування у Львові надходили із зони АТО

3184 0
В липні у Львові ситуація з повідомленнями про фальшиві замінування була непроста: якщо з початку року до червня у міліцію їх надійшло 42, то цього місяця – аж 28. Усі ці повідомлення в липні надходили із зони АТО. Про це розповів у ефірі tvoemisto.tv начальник Львівського міського управління міліції Сергій Зюбаненко.

«На всі ці повідомлення була адекватна реакція міліції, ми реагували повністю на всі дзвінки, проводили всі заходи, які визначені законодавством», – сказав Зюбаненко.

Сергій Зюбаненко стверджує, що липневі попередження про замінування були для дестабілізації ситуації в місті та для перевірки працівників міліції на їх професійний рівень. Міліція реагувала вчасно, хоча був день, коли було до 10 «замінувань». Зі слів міліціонера, ймовірно, їх могло бути набагато більше, тому що повідомлення надходили не на лінію «102», а безпосередньо на номери стаціонарних телефонів «замінованих» об’єктів.

Згідно з законодавством, недостовірне повідомлення про замінування карається штрафом від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів, або арештом на термін до 6 місяців, або позбавленням волі до 5 років.

Зокрема, за 12 повідомленнями, які надійшли до липня, по шести встановлено винних, а 4 справи скеровано до суду. Оскільки липневі дзвінки, які надходили в ті чи інші місця, надходили з зони проведення АТО, фізично затримати особу, яка жартувала таким чином, не було можливо і зараз є неможливим, пояснив начальник міліції. Він припускає, що такі повідомлення робили свідомо. «Більше того, це траплялось не тільки в нашому місті, тому, безумовно, пов’язано з проведенням АТО», – додав Зюбаненко.

Читайте також: Масові повідомлення про замінування – від жартівників і психічно хворих


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!