Всі потенційно можуть бути інфіковані. МОЗ наполягає не ходити без масок у громадські місця

2312 0
Тому що маска на обличчі людини, яка без симптомів може бути інфікованою, знижує ризики зараження інших.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

МОЗ рекомендує не заходити  у громадські місця без захисних масок, тому що всіх людей розглядають, як потенційно інфікованих. Про це заявив на брифінгу головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Читайте також: Маска на мільйон». Що не так на ринку найпершого засобу захисту

«Стосовно масочного режиму. Так, ми розуміємо, що маска не захищає людину, це не засіб індивідуального захисту. В той же час ми рекомендуємо і наполягаємо без маски не заходити в громадські заклади - магазини, аптеки, робочі місця. Тому що всіх вас ми розглядаємо як потенційних хворих.

Коли є маска на обличчі, то виділення збудника, виділення біологічного матеріалу зменшується, і не досягає 1, 5 метра, а може виділятися не більше ніж на 10-15 см... Тому маску ми рекомендуємо одягати саме з цією метою» наголосив Віктор Ляшко.

Читайте також: За добу в Україні підтвердили 135 нових випадків захворювання на коронавірус

Водночас головний санітарний лікар додав, що респіратори з клапанами видиху захищають лише людину, яка її носить, а не оточуючих.

Станом на 10:00 2 квітня в Україні лабораторно підтверджено 804 випадки захворювання на COVID-19. За минулу добу було встановлено 135 нових випадків. На Львівщині лабораторно підтверджено 11 випадків інфікування коронавірусом.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!