Усі рецептурні ліки в Україні відпускатимуть за е-рецептом

1015 0
Нововведення почне діяти з 31 березня.
Фото умовне

Фото умовне

В Україні з 31 березня відпуск усіх рецептурних ліків відбуватиметься за е-рецептом. У такий спосіб МОЗ посилює контроль за відпуском рецептурних ліків в аптеках та оптимізує процес призначення ліків.

Джерело: МОЗ

Керівники медичних і аптечних закладів до 31 березня мають подбати про  підключення до національної електронної системи охорони здоровʼя. Це дозволить пацієнтам безперешкодно отримати рецепт на ліки у будь-якого лікаря та погасити його у будь-якій аптеці.

«Сьогодні таких систем є понад 30, кожна з них успішно пройшла тестування відповідності технічним вимогам та вимогам захисту, установленим державою. На сьогодні оператори МІС вже обслуговують десятки тисяч державних, комунальних та приватних медичних установ й аптек. А тому готові супроводжувати увесь процес реєстрації закладу в ЕСОЗ, щоби цифровізація вашого закладу пройшла в комфортних умовах для всіх учасників», – зазначила заступниця міністра охорони здоровʼя з питань цифрової трансформації Марія Карчевич.

Читайте також: Українці масово купують неефективні ліки. Перелік

У МОЗ запевнили, що виписати е-рецепт зможуть лікарі усіх спеціальностей державних, комунальних чи приватних клінік, або ж лікар-ФОП. І для цього закладу не потрібно укладати договір з НСЗУ.

Нагадаємо, що мешканці Львова та області можуть отримати безкоштовну медичну допомогу в тих лікарнях, які уклали договір з Національною службою здоров'я України. Програма державних гарантій медичного обслуговування передбачає 39 пакетів послуг.

__________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!