Встановлення дідуха у Львові та різдвяний путівник. Головне за добу

1147 0
Коротко про головні новини Львова за минулу добу.
Фото: Володимир Барчук

Фото: Володимир Барчук

У Львові почав курсувати перший з 10 нових п’ятисекційних трамваїв «Електрон», які місто отримало в грудні минулого року. Трамвай курсуватиме на маршруті №8, що сполучає вул. Вернадського на Сихові з пл. Соборною в центрі міста. 

У Львові розширили частину вулиці Личаківської, аби покращити трафік до міста Винників. На Личаківській розширили частину – приблизно 50 метрів дороги, це ділянка від перехрестя з вулицею Пасічною в сторону автостанції №6. На розширення частини вулиці скерували 180 тисяч гривень.

Читайте також: «Як робила ваша бабця, так і правильно», Яринна Винницька про традиції Різдва

Напередодні Святвечора та Різдва Христового у Львові традиційно встановили головний дідух міста. Як у попередні роки, він стоятиме на площі Яворського.

Різдвяний львівський дідух виготовили майстри Музею народної архітектури та побуту ім. К. Шептицького. Його висота становить приблизно 4 метри і він складається зі 120 маленьких дідухів.

Читайте також: Він дуже поспішав жити. In memoriam Остап Лозинський

Унаслідок ускладнень коронавірусної хвороби відійшов у вічність відомий львівський художник та іконописець Остап Лозинський. Перебіг хвороби ускладнили супутні захворювання. Прощання з ним відбудеться в суботу, 8 січня, в каплиці Стрітення Господнього, у старому корпусі Українського католицького університету на вул. Свєнціцького, 17.

Прощання відбуватиметься із 8.00, парастас о 10.00, а чин похорону – о 12.00. Хоронитимуть Остапа Лозинського на Личаківському цвинтарі.

Читайте також: Різдво – це таємничий, містичний час. Розмова з етнологинею

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко підписав наказ про бустерну дозу для українців від 18 років. За його словами, бустерна доза має посилити ефективність вакцини та дати кращий захист від нового штаму коронавірусу Омікрон.

Бажаний період введення від 6 до 9 місяців із дати отримання другого щеплення від Covid-19. Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина.

Читайте також: Різдво для Давидка. Історія маленького героя, якому вперше в Україні імплантували стимулятор діафрагми

Із нагоди різдвяних свят медіа-хаб «Твоє місто» випустив двомовну святкову газету «Путівник Різдвяним Львовом». Ми хочемо передати львів’янам і туристам, які планують відвідати Львів, настрій і дух Різдва, нагадати про традиції, без яких неможливо уявити справжню магію цього свята. Різдвяну газету можна знайти упродовж усього святкового періоду у ключових готелях, ресторанах та храмах у центрі міста, а також у поїздах Інтерсіті «Київ – Львів» та на маршрутах «Лижний експрес» до Славського та «Буковельськмй експрес».

Гарного дня і щасливого Різдва!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!