Вступ в ЄС можливий до завершення війни, – віцепрем’єрка

819 0
Раніше Україна та ЄС уклали торгівельну політичну угоду попри наявність окупованих територій.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Вступ України в ЄС не можна прив’язувати до питання завершення війни або деокупації. Про це заявила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, передає Європейська правда. 

Віцепрем’єрка переконана, що навіть у разі, якщо остаточне завершення війни затягнеться, це не стане перепоною для завершення вступу України до ЄС.

«Я не буду робити жодних прогнозів щодо часу, але коли йдеться про членство, то динаміка війни не буде вирішальним фактором. Ми можемо вступити в ЄС навіть у разі, якщо війна не буде остаточно завершена», – заявила вона.

Читайте також: Російські спецслужби планують теракти в білорусі, – ГУР 

Стефанішина не стала уточнювати, які елементи війни можуть затягнутися до того часу, коли питання вступу до ЄС перейде до практичної площини, але нагадала, що раніше Україна та ЄС уклали торгівельну політичну угоду попри наявність окупованих територій.

«Нагадаю, що ми уклали Угоду про асоціацію, коли Крим був анексований і почалася війна у Донецькій та Луганській областях, але це не вплинуло на запуск зони вільної торгівлі, про це навіть не було окремих застережень», – підкреслила вона.

Кіпр, що є членом ЄС, не контролює усю свою територію – північна частина острову маю статус окупованої Туреччиною.

Додамо, що раніше Стефанішина заявляла, що після завершення війни вступ до НАТО стане пріоритетом України. 

Нагадаємо, 23 червня Україна офіційно отримала статус кандидата в члени ЄС. Відповідне рішення ухвалила Європейська Рада на саміті лідерів Євросоюзу в Брюсселі. 

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!