Вступники 2020 року можуть отримати відстрочку від призову

4644 0
Заочна форма навчання права на відстрочку не надає.
Фото: DT.ua

Фото: DT.ua

Призовники, які планують цього року вступати у заклади вищої освіти, можуть не призиватися під час весняної призивної кампанії на військову строкову службу. Про це повідомили у Львівському обласному військовому комісаріаті.

Для цього необхідно з’явитися на засідання районної призовної комісії, написати заяву з відповідним проханням на ім’я голови районної РПК та надати необхідний пакет документів, що підтверджує намір абітурієнта на вступ у ВНЗ.

Наразі 97 абітурієнтів уже звернулись до голів районних призовних комісій. Надалі їх заяви розглядатиме обласна районна комісія. За словами військового комісара Львівщини полковника Олександра Тіщенка, військкомати не ухвалюють таких рішень і не впливають на них. Це компетенція районної та обласної призовної комісії.

Після вступу у виш, потенційний призивник має надати до військомату довідку про те, що він проходить навчання у ВНЗ та отримати відстрочку на термін навчання. Таку довідку надають упродовж усього періоду навчання один раз на рік.

Зазначимо, відстрочку надають тільки тим призовникам, які навчатимуться на денній (стаціонарній) формі навчання. Заочна форма навчання права на відстрочку не надає.

Нагадаємо, на строкову військову службу тепер знову призиватимуть чоловіків із 18 до 27 років. Через коронавірус цього року весняний призов розпочався пізніше.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!