Встигнути за два тижні: в Україні скоротили термін вступної кампанії

2594 0
В Міністерстві освіти вирішили скоротити термін вступної кампанії у 2016 році. відтак абітурієнти матимуть трохи більше двох тижнів, щоб подати документи на обрану спеціальність та навчальний заклад.
фото: karpatskijobjektiv.com, osvita.ua, chpl.at.ua

фото: karpatskijobjektiv.com, osvita.ua, chpl.at.ua

Вступна кампанія в 2016 році триватиме з 11 до 27 липня. Про це на брифінгу заявила перший заступник міністра освіти та науки Інна Совсун, повідомляє Укрінформ.

«У нас трохи коротший термін вступної кампанії. Немає сенсу місяць тримати приймальні комісії, коли в середині вступної кампанії абітурієнти фактично не йдуть туди», – сказала Совсун.

Читайте також: Як складатимуть ЗНО у 2016 році: п’ять особливостей

На її думку, це не повинно призвести до появи черг в приймальній комісії, адже останніми роками через демографічну кризу зменшилася кількість випускників. Крім того, як зазначила Совсун, очікується, що абітурієнти будуть подавати більше заяв в електронному вигляді.

«Більше третини заяв минулого року було подано в електронному вигляді», – сказала урядовець.

Для тих абітурієнтів, які вступають на спеціальності, де передбачено проведення співбесіди або проведення творчих конкурсів, прийом документів триватиме до 20 липня. Зарахування на місця державного замовлення буде здійснюватися до 6 серпня. 

Читайте також: ЗНО в Україні: початок реєстрації і два обов'язкові предмети

Заступник міністра зазначила, що в цьому році при зарахуванні на бюджет також діє система пріоритетності, коли абітурієнт самостійно визначає пріоритетність кожної з 15 заяв до ВНЗ. За її словами, цьогоріч буде збільшено кількість вишів, куди можна буде подати вступні заяви, але обмежується кількість спеціальностей, які може вибрати абітурієнт.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!