Втілення найбільшого проекту Громадського бюджету Львова втретє відклали

2529 0
Автори проекту реконструкції Замарстинівського парку непокояться затягуванням процесу, а в ЛМР запевняють, що до кінця року роботи будуть виконані.

Обрати підрядника для реконструкції центральної алеї парку мали у серпні, але на конкурс подалася лише одна компанія. Тому система Prozorro автоматично скасувала торги, і замовник оголосив нові, повідомив начальник управління екології та благоустрою Львівської міськради Андрій Галушка. 
 
«Наступний аукціон призначили на 29 серпня. Ми вже шукали з архітекторами підрядників, компанії були зацікавлені, подали документи, і тут відбулася якась цікава ситуація зі зміною дат. Спочатку перенесли аукціон на 1 вересня, а потім на 6 вересня. Пояснили, наче була якась механічна помилка. Трохи дивно, що це виявили через місяць від початку торгів», — повідомила в коментарі Tvoemisto.tv авторка проекту реконструкції парку Оксана Луцко. 
 
«Пересування дати на пізніше зовсім нам не на користь. Підрядникам довелося повторно подавати документи, робити довідки. Дуже не хочеться, щоби роботи проводилися в дощ і сніг, хочеться, щоби 6 вересня було вже останньою датою», — сказала Оксана Луцко. 6 вересня має відбутися акціон, після чого мають визначити переможеця тендеру.
 
Андрій Галушка пояснив, що відтермінування пов’язано із переглядом документації та технічного завдання: «Була необхідність додатково внести поправки, щоби максимально всі учасники могли зайти і пробувати себе у цій закупівлі, щоби вона була максимально конкурентна для всіх, не було умов, щоби виграла одна фірма. Щоби цього не було, ми додатково пройшлися по всіх умовах, спільно із проектантом внесли деякі особливості в технічному завданні».
 
Якщо вдруге торги не відбудуться, замовник — управління екології, зможе самостійно обрати фірму-підрядника. Андрій Галушка зазначив, що для проведення робіт буде достатньо двох-трьох місяців, і заплановані до кінця року роботи мають бути виконані вчасно. 
 
Нагадаємо, проект реконструкції Замарстинівського парку є переможцем конкурсу проектів Громадського бюджету Львова. Він набрав найбільшу кількість голосів. На цьогорічні роботи із бюджету виділили 2,75 млн грн. Загалом весь обсяг робіт оцінюють у понад 9 млн грн, і мають завершити до кінця 2018 року.
 
Зоя Красовська

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!