Вуличне мистецтво у Львові вирішили регулювати через скарги львів’ян

1952 0
Люди скаржилися на якість, репертуар, вибір локацій та безпечність виступів митців.
фото: radio24.ua

фото: radio24.ua

Вуличне мистецтво у Львові було вирішено врегулювати через збільшення кількості скарг, що стосуються способів, масштабів та якісних критерій вуличного мистецтва. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповіла ініціаторка прийнятої ухвали про регулювання вуличного мистецтва, депутатка ЛМР Юлія Хомчин.

«Люди скаржаться на якість, на репертуарну складову, на підсилення звуку, на вибір митцями локацій, на мову, якими виконуються твори, на безпечність умов виконання – до прикладу, якщо йдеться про вогняні шоу», – сказала вона.

Читайте також: Книжкове мистецтво: 5 ілюстраторок сучасної львівської школи

За її словами, багато європейських міст мають схожі ситуації з вуличним мистецтвом та мають ефективні практики  їх вирішення. Робоча група з напрацювання концепції з врегулювання вуличного мистецтва свою роботу розпочинала з аналітики цих практик та можливостями адаптації їх із львівськими реаліями.

«Напрацювання ефективного механізму та інструментарію вимагає тривалого діалогу з усіма сторонами, ініціювання змін до законодавства, створення відповідальних за процес інституцій та багато іншого», – додала вона.

Читайте також: Люди твого міста: Маріана Кіяновська про мистецтво, що творить Львів

Також Юлія Хомчин зазначила, що в ухвалі про регулювання вуличного мистецтва мова йде не про цензуру чи обмеження прав та свобод. Вона була прийнята як спроба створити умови, що не будуть провокувати конфліктних ситуацій та дискомфорту для львів’ян, гостей міста і самих митців. За її словами, за врегулювання сфери вуличного мистецтва часто виступають самі музиканти та інші представники мистецьких середовищ Львова.

Нагадаємо, 30 березня у Львові обмежили виступи вуличних музикантів. Згодом стало відомо, що митці мають за два тижні до виступу у спеціальній заявці вказати репертуар, дату та час для отриманя дозволу на проведення виступу.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!