Вулиці Мазепи та Грінченка реконструюватимуть за кошти Європейського інвестиційного банку

7273 0
Проєкт реконструкції розробили ще два роки тому.
Фото Ukrainian Urban Awards - Конкурс Української Урбаністики

Фото Ukrainian Urban Awards - Конкурс Української Урбаністики

Кошти на реконструкцію вулиць Мазепи та Грінченка виділить Європейський інвестиційний банк у межах проєкту «Підвищення безпеки автомобільних доріг в містах України».

Читайте також: Наступного року у Львові планують відремонтувати вулиці Мазепи та Грінченка. Що зміниться

У мерії кажуть, що ці вулиці є важливими магістралями північної частини Львова, бо мають більше транспортне навантаження, і це ділянки, де розривається кільце об'їзної дороги Львова. Цими вулицями курсує значна кількість транспорту міжміського та міжнародного сполучення, тут багато багатоповерхівок, комплекс лікарень і новобудів. 

Проєкт реконструкцій виготовили ще два роки тому в ЛКП «Інститут просторового розвитку». Нині вулиця Мазепи має дві смуги руху, натомість після реконструкції тут буде чотири смуги: крайні праві смуги будуть призначені для приватного транспорту, а посередині вулиці облаштують виділені смуги для громадського транспорту. Уздовж Мазепи будуть велосмуги.

Зупинки громадського транспорту – «острівного» типу шириною 3 м, будуть розташовані між смугою громадського та приватного транспорту. Зупинки будуть розташовані або одна навпроти одної, або трохи зміщені. 

На перехресті вул. Мазепи і Замарстинівської мають створити кільце з двома смугами руху, де розділятимуть потоки на приватний і громадський транспорт.

Читайте також: У Львові планують відремонтувати дорогу від Замарстинівської до Брюховичів

На перехресті вул. Мазепи – Орлика облаштують регульований пішохідний перехід з острівцем безпеки, а на перехресті з вул. Мазепи – Миколайчука планують облаштувати додаткові лівоповоротні смуги для приватного транспорту. Також проектом передбачені умови для облаштування двох нових тролейбусних маршрутів. Паркування в смугах обіцяють забрати.

Як уточнив раніше у коментарі Tvoemisto.tv директор ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід, реконструкція Мазепи коштуватиме 180 млн грн, а Грінченка – 90 млн грн. Але кошторис може змінитися, адже проєкт виготовили ще два роки тому.

Свої пропозиції стосовно реалізації проєкту просять надсилати на електронну скриньку: [email protected].

Фото Інституту просторового розвитку
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!