Вулиця позаду «Добробуту» стала пішохідною

2089 0
Комунальники вже роблять освітлення на вулиці.
Фото: Любомир Зубач

Фото: Любомир Зубач

У Львові вул. Стара, що позаду ринку «Добробут», стала прохідною. З вулиці демонтували п'ять брам.    

Джерело: заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач

«Продавці на ринку продовжують працювати – торгових павільйонів ніхто не рухав.  А львів’яни можуть ходити звичайною львівською вулицею. Транспорт там не буде курсувати, вона залишиться пішохідною», – йдеться в повідомленні.

Він додав, що комунальники вже роблять освітлення на вулиці. Також планують встановити відеонагляд.

Зазнчимо, як раніше повідомляв у програмі «Тема тижня» Tvoemisto.tv голова Галицької районної адміністрації Львова Андрій Зозуля, вулиця Стара у Львові, що позаду львівського ринку «Добробут», стане пішохідною, однак автомобілі там поки не пускатимуть. 

«Колись на місці, де зараз розташований ринок «Добробут», мав бути збудований великий готель, але цього не сталося. Вулиця Стара перегороджена брамами ринку, які «Добробут» не використовує. Вулиця є загальноміською, тож до неї повинні мати доступ усі мешканці, тому зняття цих брам вважаю правильним рішенням. Її розблокують, але поки що залишать пішохідною, бо пускати нею автомобілі ризиковано», – сказав він.

Додамо, що довжина вулиці – лише 110 метрів. Але, за словами Любомира Зубача, свого часу їй не повезло із сусідами. У 90-х роках мав бути готель, але це виявилось аферою – і по сусідству зараз там ринок. Готелю нема, натомість на Старій з’явились брами. На 110 метрів – 5 брам. Тобто кожні 20 м – ворота.

Нагадаємо, що вулицю Стару, що позаду ринку «Добробут» у центрі Львова, самовільно перекрили для руху. Оскільки нею тепер не можуть пройти пішоходи, а також проїхати екстрені служби, то самовільно встановлену огорожу почали демонтувати.

Антоніна Костик

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!