Вулиця з гірського села на Львівщині потрапила у Книгу рекордів України

2908 0
До Книги рекордів внесли 14-кілометрову вулицю у селі Орів, що на Дрогобиччині.
Фото: karpaty.info

Фото: karpaty.info

Вулицю Тараса Шевченка у селі Орів Дрогобицького району внесли до Книги рекордів України як найдовшу у всій країні, повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Протяжність вулиці становить 14 кілометрів.

За словами заступника голови Львівської ОДА Юрія Бучка, в околиці цього населеного пункту реалізовують проєкт «ВелоБескиди: розвиток пішохідно-трекінгової та велосипедної інфраструктури та триває будівництво оглядової вежі на території регіону Трускавець – Орів – Борислав – Східниця» за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

«Біля Орова розпочинається нацпарк «Сколівські Бескиди», у містечку Сколе буде цілий комплекс із екопомешканнями для туристів – «глемпінгами» (комфортабельними кемпінгами), у Бориславі неподалік на початку цього року відкрився музей-аптека Йогана Зега, у Трускавці будуть реконструювати історичну віллу Гопляна, де працює музей художника Біласа. Ці всі заходи сприятимуть залученню туристів у цей край для його подальшого розвитку», – каже він. 

Читайте також: На Львівщині дофінансують добудову велотраси зі Славського до Волосянки

Не так давно у Трускавці фіксували найдовшу в державі крижану барну стійку з символікою України, а в Стрию – найбільший живий ланцюг у кольорах державного прапора.

Довідково

Село Орів – найдовше і найбільше за площею село у всій Львівській області. До 1967 року воно за площею було більшим навіть за Львів. Територія поблизу села є однією з найбільш придатних в Україні для заняття дельтапланеризмом. Ще з 1934 року тут почали проводити чотириденні курси, згодом організували цілу школу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!