У центрі Львова демонтують паркан, який встановили самовільно

7921 0
Оскільки нею тепер не можуть пройти пішоходи, а також проїхати екстрені служби, то самовільно встановлену огорожу мають демонтувати.
фото любомира зубача

фото любомира зубача

Вулицю Стару, що позаду ринку «Добробут» у центрі Львова, самовільно перекрили для руху. Оскільки нею тепер не можуть пройти пішоходи, а також проїхати екстрені служби, то самовільно встановлену огорожу мають демонтувати. Відповідні рішення прийняли на комісії з надзвичайних ситуацій та засіданні виконавчого комітету ЛМР. Про це повідомив заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач.

«Ділки вирішили зайняти кілька суміжних ділянок, ба більше «прихопили» ще й вулицю. Так на Старій виросли паркани. Самовільно перекриту вулицю виявили працівники управління держконтролю за використанням та охороною земель департаменту містобудування», – каже він.

Читайте також: У сквері в історичному ареалі Львова без погоджень будують кафе-бар

Любомир Зубач зазначає, що йдеться саме про вулицю, а не про ринок. Він запевняє, що вулиця Стара буде пішохідною, транспорт там не запускатимуть. Тому закликає торгівців не вестися на провокації.

Нагадаємо, що у Львові почали демонтувати частину ринку «Добробут», що розташований в центрі міста на вул. Старій, 3. Павільйони на верхній частині ринку зносять, бо вони залишились без орендарів через пандемію. Що буде далі на цій території, наразі загадка. Є інформація, що тут планують звести готель, хоча у міській раді це наразі заперечують. Якою була ця територія колись і чому її варто музеїфікувати, читайте в колонці львовознавця Петра Радковця. Тvoemisto.tv також з'ясувало, що знайшли археологи на цій території, що планували побудувати на місці «Добробуту» та що тут могло би з’явитися.

Додамо, що поруч із «Добробутом» тривають щонайменше дві будови, зокрема кафе-бар на площі Князя Осмомисла, 3 – площі Звенигородській, 4. Недобуд там стоїть із 2013 року. У вересні 2021-го виконком розглянув рішення про реконструкцію незавершеного будівництва. Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев пояснив, що до відкоригованого проєкту кафе-бару зауважень немає. Будує його компанія ПП «Перлина Львова», яку пов’язують із родиною громадського активіста і кандидата в мери Львова Назарія Брезіцького. За даними з аналітичної системи YouControl, серед засновників ПП «Перлина Львова» вказані Брезіцька Галина і Котюк Борис. Компанія зареєстрована в селі Зимна Вода. У вересні 2020 року фігурувала в скандалі з будівництвом кафе поблизу «Добробуту».

Ця ж компанія зводить ще одну будівлю на площі Князя Осмомисла, 3а. Там також планували кафе-бар. У міській раді запевняють, що жодних містобудівних норм і обмежень на неї не видавали. У жовтні 2020 року Галицький районний суд зупинив будівельні роботи за цією адресою.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Щотижневі відеопрограми на актуальні львівську тематику у «Темі тижня» та питання всеукраїнського рівня у «Акцентах Твого міста» – на нашому YouTube-каналі.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!