Вулицю та провулок Чаплигіна в Києві перейменовано на честь академіка Івахненка

985 0
В Києві триває дерусифікація
Академік Олексій Івахненко

Академік Олексій Івахненко

У Шевченківському районі Києва вулицю та провулок Чаплигіна перейменовано на вулицю та провулок Академіка Івахненка. Про це повідомляє міська рада.

У Київській міській раді зазначили, що у травні поточного року експертна комісія порекомендувала включити вулицю та провулок Чаплигіна до переліку міських об’єктів, назви яких пов’язані з російською федерацією або її сателітами. 

Вулиця та провулок Чаплигіна були названі на честь російського радянського вченого Сергія Чаплигіна. З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування в додатку «Київ Цифровий» було обрано нові назви.

Серед варіантів щодо перейменування вулиці та провулка найбільшу кількість голосів набрала пропозиція – Академіка Івахненка. Нова назва запропонована на честь українського вченого в галузі автоматичного керування, кібернетики і математичного моделювання світового рівня, академіка НАН України Івахненка Олексія Григоровича.

За результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення щодо перейменування вулиці та провулку Чаплигіна на Академіка Івахненка.

Читайте також: В Києві дискутують чи перейменовувати Повітрофлотський проспект. Позиції істориків

Нагадаємо, вулицю Кронштадтську у Дарницькому районі перейменували на честь Героя Небесної сотні Володимира Рибака.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!