Вузькоколійка та гірськолижні витяги. Як планують змінити територію біля Винниківського озера

16149 2
Реалізувати всі проекти детального плану планують за 15-20 років.

У Львові оприлюднили детальний план території поблизу Винниківського озера, яку планують перетворити у рекреаційну зону. Сьогодні, 12 березня, у Винниках відбудуться громадські слухання щодо цього проекту.

Читайте також: Як змінювалося Винниківське озеро з роками. Раритетні фото

У східній частині ділянки пропонують розташувати траси для велосипедного та гірськолижного спорту й прилеглу інфраструктуру (крісельні та бугельні підйомники тощо). У південних частинах спусків пропонують розташувати нижні станції витягів та канатну лазанку.

Біля верхніх станцій підйомників у проекті передбачили будівництво ресторану з парковками для авто. При заїзді з вулиці Богдана Хмельницького влаштують автобусну зупинку та паркінг на 560 місць для потреб дитячо-юнацького спортивного табору, який погодили торік для фірм львівського депутата та бізнесмена Григорія Козловського.

На ділянці, що з півночі обмежена автодорогою Н 02, розташують чотири футбольні поля габаритами 72х50 м, 50х30 м, 30х20 м та 15х10 м. Ще чотири футбольні поля матимуть розміри 105х68 м, одне з яких обладнають трибунами на 5 тисяч місць.

Читайте також: Дістати колію з кущів. Чи поїдуть електрички на Знесіння та Личаків

Одразу за в’їздом на територію пропонують встановити рецепцію, фастфуд та роздягальню для спортсменів, а південніше – погоджена раніше відпочинкова зона Винниківського озера з альтанками та майданчиками для пляжного волейболу.

Із заходу на схід уздовж автодороги Н-02 пропонують відновити вузькоколійну залізницю та влаштувати на території дві зупинки для рейкового транспорту – одну у центральній, другу в північно-східній частині біля ресторану. Обидві зупинки мають сполучатися із проектованими зупинками громадського транспорту вздовж дороги Н-02.

Південніше від наявної садибної забудови планують облаштувати басейн із пляжними відпочинковими зонами та гідропарком.

Для зменшення шуму від дороги у проекті передбачили зелені зони між територією забудови та дорогою. Реалізувати детальний план планують за 15-20 років, включно з першим етапом – за 3-7 років.

Читайте також: Григорій Козловський планує відкрити медичний центр для породіль на Раппопорта

Транспортні та пішохідні зони у ДПТ

Детальний план розробило ТзОВ «Студія 5Ф». Згідно з даними системи Youcontrol, засновником та директором фірми, а за сумісництвом і головним архітектором проекту є Андрій Ігнатюк. Він же розробляв проект реконструкції Винниківського озера та був одним із засновників ЖБК Avalon Garden.

Вікторія Ейсмунт

Схеми ДПТ

Головне фото wikimapia.org


Читайте також:
12 Березня, 2019 19:21
Сергій був гарний ліс :( [***]s://youtu.be/uRk9xbXigcY?t=27
12 Березня, 2019 16:37
Dmytro Huryn цікаво відколи широка колія стандарту ссср стала вузкколійкою? міска рада львова затвердила план трамваю у винники, як раз цією залізнодороньою насиппю... дивина та й годі
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!