Хто не зможе оформити «нульове» розмитнення та що робити, якщо не встигли до 1 липня

2747 0
Якщо людина не подала декларацію на внутрішній підрозділ митниці до 1 липня, вона платитиме всі митні платежі.
Фото: life.ko.net.ua

Фото: life.ko.net.ua

Якщо громадяни встигли до 00:00 год 1 липня перетнути кордон та ввезти в Україну придбаний імпортний автомобіль, але не подали декларацію на внутрішній митний підрозділ, їм вже доведеться сплатити мита та ПДВ. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили у пресслужбі Львівської митниці.  

«Ті люди, які перетнули кордон до 00:00 год 1 липня та встигли подати декларацію на внутрішній підрозділ митниці (йдеться про додаткову митну декларацію, а не попередню), підпадають під дію «нульового» розмитнення. Водночас ті, хто просто перетнув кордон, але до кінця доби 30 червня не подав додаткову декларацію на внутрішній митний підрозділ, не можуть скористатися пільговими умовами розмитнення, оскільки митне оформлення не завершено», – пояснюють у Львівській митниці.

Читайте також: В Україні повертаються мито і податки на авто та імпортні товари. Роз’яснення

Нагадаємо, від сьогодні, 1 липня в Україні почав діяти закон, який скасовує пільгове розмитнення імпортних транспортних засобів та імпортних товарів. Відтепер людина, яка перетинатиме кордон на придбаній в іншій країні автівці, повинна буде сплачувати митні платежі. Навіть попередня декларація повинна бути вже з платежами.

У Львівській митниці зазначили, що за період дії «нульового» розмитнення вдалося оформити 46 660 автомобілів. На території Львівської області працюють підрозділи митного поста «Городок» – відділ митного оформлення №2 у м. Городок та відділ митного оформлення №4 у с. Зимна Вода.

Про те, для кого повертають сплату митних платежів та чому це позитивно для України, читайте тут.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!