Виборчі перегони. В «Опорі» зафіксували роздачу партійних газет, публікацію агітроликів та подарунки

1507 0
Порушення зафіксовані у Пустомитах та Золочеві та Стрию.
Фото: Вільне радіо

Фото: Вільне радіо

У Пустомитах у будівлі народного дому перед заходом з нагоди Дня вчителя роздавали газети «Європейської Солідарності», а на сторінці Золочівської міської ради публікують ролики про об’єднання «Самопоміч» та у Стрию планують розіграти телевізор від благодійної організації, засновники якого є кандидатами.

Про це повідомляє координатор мережі «Опора»  за виборами Тарас Радь.

Зокрема, 5 жовтня у приміщенні районного народного дому Пустомити відбулися урочистості з нагоди Дня працівника освіти. У заході взяла участь голова Пустомитівської РА Галина Гичка, про що можна дізнатися із офіційної сторінки ради у соціальній мережі. Гичка також є кандидаткою на посаду очільниці Пустомитівської міської територіальної громади від «Європейської Солідарності».

Читайте також: Розіграш на мільйон. «Опора» проаналізувала передвиборчі перегони на Львівщині

У цей день спостерігачка «Опори» зафіксувала, як жінки у футболках та кепках з логотипом «Європейської Солідарності» роздавали присутнім партійні газети. По цьому факту надійшла заява у поліцію.

У громадянській мережі повідомляють, що намагалися поспілкуватися з Галиною Гичкою щодо роздачі агітматеріалів. Спершу, працівниця установи відповіла, що очільниця ради вийшла з кабінету, а дізнавшись, що це телефонують з «Опори» повідомила, що вона у відпустці.

Окрім того, у вересні на сторінці Золочівської міської ради опублікували два відеоролики об’єднання «Самопоміч» та анонс зустрічі з головою партії Оксаною Сироїд, чинними депутатами та кандидатами у депутати від політичної сили у Золочівському районі.

Як зазначають в «Опорі», цю сторінку можна вважати публічним пабліком міської ради, оскільки на ній публікують новини установи, є лінк на офіційний сайт міської ради.

«Ці дописи опубліковано до старту виборчої кампанії. У них йдеться про місто, його розвиток, до якого долучилися депутати від «Самопомочі», які працюють на громаду останні п’ять років», – зазначив Опорі міський голова Золочева Ігор Гриньків.

Також зафіксовані порушення в Стрию. 7 жовтня там відбувся перший півфінал проекту «Караоке у Стрию». Його організували радіостанція «Стрий ФМ» та телеканал «Лан». У рамках шоу серед учасників планують розіграти плазмовий телевізор діагоналлю 50 дюймів. Спонсором подарунку є благодійна організація «Фонд Карпінських», що вказано на сторінках ЗМІ у соціальних мережах. Серед засновників фонду є Зіновій та Мирослав Карпінські. Зіновій Карпінський претендує на посаду очільника Стрийської міської територіальної громади (самовисування). Мирослав Карпінський кандидує до Стрийської міської ради від партії «Голос» (2 номер у списку).

Читайте також: «Опора» порахувала, хто із кандидатів на голову Львівської ОТГ витратився найбільше на рекламу у Фейсбуку

Під час першого півфіналу приз глядацьких симпатій, також телевізор, вручив переможцям Орест Йосипчук. Чоловік балотується до Стрийської міської ради від партії «Голос» (перший номер у списку).

«Я погодився вручити цей подарунок тільки тому, що приз глядацьких симпатій виграли не наші виборці. Це – мешканці іншої громади, іншої області, де я точно не є кандидатом. Подарунок, наскільки мені відомо, не від фонду, а від телерадіокомпанії «Лан», яка організовувала караоке. Якщо б цей подарунок був від мене чи від партії «Голос», я б на таке не погодився», – розповів «Опорі» Орест Йосипчук.

Серед співзасновників телерадіокомпанії «Лан» є також Мирослав та Зіновій Карпінські. Громадянська мережа «Опора» намагалася взяти коментар щодо цієї благодійності у Зіновія Карпінського, але він не піднімав слухавку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!