Вибори до парламенту. Якою може бути коаліція

3960 0
Три партії заявили, що готові до коаліції з партією Святослава Вакарчука «Голос».
ілюстративне фото: sunsafaris.com

ілюстративне фото: sunsafaris.com

Партія «Голос» готова до коаліції зі «Слугою народу», також у партії готові подумати про об’єднання з «Європейською солідарністю». Крім того, у «Голосі» заявили, що висуватимуть на посаду прем’єр-міністра України Святослава Вакарчука.

Партія «Батьківщина» готова об’єднуватися лише зі «Слугою народу» та «Голосом».

Натомість у партії «Слуга народу» заявили, що не будуть об’єднуватись з «Європейською Солідарністю» та «Опозиційною платформою», натомість розпочнуть переговори з «Голосом». Лідер партії Дмитро Разумков не виключив, що він може зайняти посаду спікера Верховної Ради.

Пізніше під час брифінгу Дмитро Разумков заявив, що Наразі «Слуга народу» не бачить потреби говорити про формування коаліції у Верховній Раді, оскільки за попередніми результатами виборів, президентська партія матиме абсолютну більшість у Раді.

Лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко зазначив, що переговори про коаліцію його політична сила розпочне із «Голосу».

Натомість в «Опозиційній платформі – За життя» запевняють, що ця політична сила буде в опозиції до нової влади.

За остаточними даними ексзитполів, «Слуга народу» має 44,2%, «Опозиційна платформа – За життя» має 11,4%, «Європейська солідарність» – 8,8%, ВО «Батьківщина» – 7,4%, «Голос» – 6,5%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!