Вибух на Кримському мосту вплине на підтримку рф своїх сил на півдні України, – розвідка Британії

1015 0
Залізничний переїзд був відкритий для вантажів лише в червні 2020 року, але лінія зіграла ключову роль у перекиданні важкої військової техніки на південний фронт під час повномасштабного вторгнення рф в Україну.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Вибух на Кримському мосту, ймовірно, матиме значний вплив на здатність росії підтримувати свої сили на півдні України. Про це йдеться у короткому зведенні британської військової розвідки, передає Укрінформ. 

У результаті вибуху, що пошкодив 8 жовтня Кримський міст, дві з чотирьох проїжджих частин обвалилися в кількох місцях на протяжності приблизно 250 м. Майже напевно транзит деяких транспортних засобів двома іншими проїжджими частинами мосту буде відновлено, але пропускна здатність буде серйозно знижена, вважають у британській розвідці.

«Ступінь пошкодження залізничного переїзду невідомий, але будь-яке серйозне порушення його пропускної здатності, ймовірно, матиме значний вплив на і без того напружену здатність росії підтримувати свої сили на півдні України», – йдеться у повідомленні.

Залізничний переїзд був відкритий для вантажів лише в червні 2020 року, але лінія зіграла ключову роль у перекиданні важкої військової техніки на південний фронт під час повномасштабного вторгнення рф в Україну.

«Цей інцидент, ймовірно, близько торкнеться президента путіна; це сталося через кілька годин після його 70-річчя, він особисто спонсорував і відкрив міст, а підрядником його будівництва був його друг дитинства аркадій ротенберг», – зауважує розвідка Британії.

Останніми місяцями колишній охоронець путіна, а нині командувач нацгвардією росії віктор золотов публічно запевнив у безпеці мосту.

Читайте також: Іранські дрони доставили в білорусь, імовірно, для атак на західні регіони

Нагадаємо, на кримському мості спалахнула сильна пожежа. Російські ЗМІ повідомили, що палає цистерна з паливом. Після рух Кримським мостом було повністю зупинено, на АЗС на півострові утворилися величезні черги. Пізніше одразу декілька українських ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомили, що за підривом Кримського мосту стоїть Служба безпеки України. У відомстві сказали, що подію не коментують.

Пізніше глава окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив про відновлення руху через Кримський міст для легкових авто та автобусів. Він також заявив, що до кінця суботи планується запустити залізничний рух мостом. Разом з тим, глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров розповів, що у Криму після пожежі і часткової руйнації кримського мосту через Керченську протоку люди розкуповують продукти і пальне.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!