Вибух на Львівському дріжджзаводі. Деталі

6135 0
Сьогодні, 18 березня, на території Львівського дріжджзаводу (ПрАТ «Ензим») вибухнула цистерна. Унаслідок вибуху пошкоджено паркан та шибки у сусідніх будівлях, постраждалих немає.

Як розповів Tvoemisto.tv речник ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев, про цю подію на дріжзаводі надзвичайники довідалися із соцмереж. Офіційного повідомлення від керівництва заводу з цього приводу на номер 101 не надходило. «Наші працівники потрапили на територію підприємства. Як повідомило керівництво заводу, проводилися роботи на відкритій території (демонтовували  колишню цистерну для зберігання аміачної води),внаслідок яких сталося раптове розгерметизування ємності і пролунав хлопок», – повідомив Туровцев.

Директор ЛМКП «Львівводоканал» Валентин Вольський закликає львів’ян не панікувати: «При виконанні господарських робіт, зокрема демонтажу цистерни, в ємності з-під аміачної води, об’ємом 60 куб. м, стався хлопок. Просимо мешканців зберігати спокій та не піддаватись паніці, бо жодної небезпеки для здоров’я людей немає». За даними ЛМКП «Львівводоканал», викидів у каналізацію шкідливих речовин не відбулося, технологічний режим роботи очисних споруд не порушено. 

У прес-службі заводу «Ензим» наголосили, що вибух не був потужним. Станом на зараз, постраждалих серед працівників заводу немає. На місце події приїхали бригади ДСНС, однак у прес-службі стверджують, що допомоги надзвичайників нараз не потребують. Також у прес-службі запропонували мешканцям, яких могли бути пошкоджені шибки в будинках, звертатися до представників заводу для вирішення ситуації та відшкодування втрат, пише Galnet.

 

     


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!