Вибухи біля пунктів міліції у Львові: деталі. Оновлюється

7814 0
Сьогодні, 14 липня, у місті спрацювали дві розтяжки з гранатами у дільничних відділках міліції на вулиці Плуговій та Липи. Постраждало щонайменше двоє людей.
фото: zaxid.net

фото: zaxid.net

1. Приблизно о 9:00 стався вибух біля приміщення опорного пункту міліції Львова, що на вулиці Плуговій, 8а. Унаслідок вибуху постраждав дільничний міліціонер. За попередніми даними, вибухнула розтяжка з гранатою, яка була закріплена біля дверей. Пораненого 24-річного лейтенанта міліції госпіталізовано в лікарню з множинними осколковими пораненнями голови та тіла. Стан правоохоронця важкий.

2. Приблизно 10:00 у Львові стався черговий вибух біля дільничного пункту міліції на вулиці Юрія Липи, 45. За словами активістки громадського об’єднання «Варта 700» Наталі Шелестак, яка перебуває на місці події, внаслідок вибуху постраждала жінка. За офіційними даними, поранено 31-річну дільничну інспектора райвідділу міліції. Потерпілу із важким станом госпіталізовано у лікарню. Спільнота "Варта1" тим часом інформує, що під час вибуху постраждали три жінки.

3. «Сьогодні у Львові надзвичайна ситуація, - почав пленарне засідання сесії Львівської міськради міський голова Андрій Садовий. – Тільки що в місті підірвано дві гранати». Міський голова висловив сподівання, що прокуратура, СБУ і правоохоронні органи якісно виконуватимуть свою роботу. «Не знаю, яка мета цих вибухів – створити біду чи залякати, але Львів залякати не можливо», - заявив Андрій Садовий.

4. Міліція Львівщини переведена у посилений режим несення служби та вживає всіх заходів з пошуку зловмисників і стабілізації ситуації. МВС закликає всіх небайдужих громадян надати наявну інформацію про ці злочини.

5. У міліції Львова наразі не пов’язують вибухи на дільничних пунктах міліції в обласному центрі із ситуацією у Мукачевому Закарпатської області, про що раніше заявило Міністерство внутрішніх справ.

Джерело: сайт ГУ МВС у Львівській області, zaxid.net, Новий погляд, Вголос, спільнота "Варта1", УНІАН, Укрінформ

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!