Вибухи у Придністров’ї є спланованою провокацією російських спецслужб, – розвідка

1630 0
Сьогодні там прогриміла низка вибухів.
Фото: pixabay

Фото: pixabay

Вибухи у столиці невизнаної «Придністровської Молдавської республіки» (ПМР) – це спланована провокація російських спецслужб. Про це заявило Головне управління розвідки Міноборони України.

За даними розвідки, у Тирасполі 25 квітня, близько 17:45, прогриміла серія вибухів. Вони відбулись у приміщенні, де розташовані офіси місцевого «міністерства державної безпеки» та філіалу російської «федеральної служби безпеки» в ПМР.

Читайте також: Росія все ще може використати території так званої «ПМР» для агресії проти України

У результаті інциденту будівлю пошкоджено, вікна вибиті. На вулиці поруч з приміщенням лежать предмети. Імовірно, використані РПГ-22 та РПГ-27.

«Втім, для керівництва «ПМР» ця подія не стала несподіванкою. Ще 22 квітня секретар «держкомісії з ліквідації надзвичайних ситуацій» «ПМР» Вадим Шмаленко звернувся з листом до голови Каменського району Володимира Бичкова. В ньому йшлось про термінову (до 16.00 того ж дня) підготовку відомостей про наявність та місце розташування «захищеного пункту управління цивільної оборони міста», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Путін не відмовився від штурму Азовсталі. Планує залучити туди росгвардію і ФСБ

Треба було вказати найменування об’єкту; адреси розміщення; тип захисної споруди. У разі відсутності такого пункту, ставилось питання про його термінове створення. Тобто ще за три дні до інциденту, керівники «ПМР» вже готувались до його проведення і подбали про облаштування захищеного і комфортного бункера, вказують у розвідці.

Нагадаємо, що особовий склад окремої групи російських військ у так званій «Придністровській Молдавській республіці» несе службу у повсякденному режимі. Водночас залишається імовірність використання території невизнаної республіки для агресії проти України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!