Вибухи в області та перекриття вулиць. Головні події дня у Києві

802 0
Дайджест новин за 26 серпня.
Київ. Фото: КМДА

Київ. Фото: КМДА

Безпекова ситуація

Близько 11 ранку 26 серпня жителі Києва та області повідомляли про те, що чули вибухи у той час, коли повітряна тривога оголошена не була. Влада заявила, що на Київщині триває розмінування. 

Затримання колаборантів

Служба безпеки України нейтралізувала злочинне угруповання, яке перейшло на бік рф під час тимчасової окупації Бучанського району на Київщині. Як повідомляють у відомстві, напочатку повномасштабного вторгнення рф зловмисники «підказували» геолокації для облаштування вогневих позицій ворожої артилерії, допомагали окупантам в обладнанні блокпостів, здавали ворогу адреси перебування українських патріотів. 

Наразі затриманим повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України, зокрема у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Санкція статей передбачає позбавлення волі на строк від 15 років до довічного ув’язнення.

Мистецька акція «Україна єдина»

28 серпня о 10:00 у Києві в межах мистецької акції «Україна єдина» українці символічно з’єднають лівий і правий береги Дніпра за допомогою прапора довжиною 430 метрів. Український стяг розгорнуть через Парковий пішохідний міст на Труханів острів. Акція символізує єдність українського народу у боротьбі за незалежність України.

Перекриття вулиць

27 серпня із 7:00 до 19:00 на частині вул. Володимирської перекриють рух. Це пов’язано з асфальтуванням. Схема об’їзду: вул. Саксаганського – вул. Паньківська – вул. Жилянська.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!