Видана у Львові книга про війну увійшла до найпрестижнішого каталогу дитячих книг

1749 0
Книга «Війна, що змінила Рондо» Творчої майстерні «Аґрафка» (Романа Романишин, Андрій Лесів), яку видали у «Видавництві Старого Лева», увійшла до одного з найпрестижніших світових книжкових каталогів – «Білі круки» (The White Ravens). Про це повідомила дослідниця дитячої літератури Середньої та Східної Європи, представник Internationale Jugendbibliothek, International Youth Library Катя Вібе.
фото: lingvistik.at.ua, life.pravda.com.ua

фото: lingvistik.at.ua, life.pravda.com.ua

Теми, які підіймаються у «Війні, що змінила Рондо», – гостроактуальні для України, тож важливим є той факт, що вона не залишилася поза увагою світової громадськості. Цьогоріч книга увійшла до числа переможців конкурсу Bologna Ragazzi Award 2015, отримавши спеціальну відзнаку журі у категорії Нові Горизонти (NewHorizons).

«Війна, що змінила Рондо» вже перекладена словацькою та французькою, на черзі – китайський, польський та корейський переклади. Книга розповідає про те, що війна не має серця і не розуміє жодної мови, але торкається кожного і на всіх залишає шрами. Про те, що усі разом ми можемо збудувати машину світла й навчитися співати попри все лихе, тоді навіть найтендітніші істоти зможуть протистояти війні.

Читайте також: Чому варто читати з дитинства? Кілька фактів

Міжнародний каталог «Білі круки» (The White Ravens) – це перелік 250 найкращих дитячих книжок із понад 40 країн світу, який виходить щорічно з 1996 року. Відбір проводяться серед книг, що надходять з усього світу в Мюнхен до Міжнародної Молодіжної Бібліотеки (International Youth Library, IYL). Найкращі видання формують ТОП-перелік.

Серед критеріїв оцінки: літературний стиль і дизайн, універсальність теми, новаторські художні рішення. Каталог «Білі круки» вважають одним із ключових орієнтирів у світі дитячої та підліткової літератури. Цього року каталог зібрав 200 найменувань книг 36 мовами з 55 країн світу. 

За матеріалами Gazeta.ua, Українська правда. Життя

Опублікувала Юлія Сабадишина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!