Видатки на матеріально-технічне забезпечення шкіл збільшать на 50%

1841 0
Депутати міської ради пропонують закласти в бюджет наступного року 8 млн грн, щоби батьки не здавали кошти на ці потреби.
фото: golospravdy.com

фото: golospravdy.com

У міській раді Львова пропонують переглянути суму видатків на матеріально-технічне забезпечення шкіл та дитсадків, щоби батьки не здавали кошти на канцтовари та побутову хімію. Як розповів Tvoemisto.tv член депутатської комісії з питань гуманітарної політики Львівської ради Ігор Дякович, комісія переглянули дані шкіл щодо матеріально-технічного забезпечення і пропонує закласти в бюджет 2018 року суттєво більші кошти на ці потреби, щоби батьки учнів не здавали грошей.

«Загальна сума передбачена на ці видатки – приблизно 17 млн, а батьки додатково офіційно додають ще 4-5 млн  протягом навчального року, хоча ми розуміємо, що додають набагато більше», –  сказав Ігор Дякович.

Читайте також: У львівських навчальних закладах заборонили збирати кошти

Відтак він пропонує збільшити суму видатків на матеріально-технічне забезпечення шкіл та садків, щоби мінімізувати внески з боку батьків. З його слів, треба закласти в бюджет-2018 року 26-27 млн грн.

В.о. начальника управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик розповіла Tvoemisto.tv, що управління сформувало бюджетний запит на наступний рік, однак суму не назвала, покликавшись на те, що остаточне рішення прийматимуть депутати. За її словами, на матеріально-технічні видатки в школах цього року передбачено 17 млн грн., а в дитсадках – 15 млн. За її даними, батьки до цих сум додали за півроку 2 млн грн.

Водночас чиновниця зауважила, що ці кошти використовують не лише на закупівлю миючих засобів та канцелярії, а й заміну вікон та інші господарські роботи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!