Видатного історика Володимира Косика поховають на Личківському цвинтарі. Розклад

2536 0
Автор фундаментальних досліджень про участь українців у Другій світовій війні та український визвольний рух помер у Франції на 93-му році життя.
Фото: ukrnationalism.com

Фото: ukrnationalism.com

Сьогодні о 19:00 в гарнізонному храмі Петра і Павла на вулиці Театральній відслужать парастас за упокій душі видатного українського історика Володимира Косика, повідомляє сайт Наукового товариства імені Шевченка.

Як вказано у повідомленні, завтра о 12:00 годині в цьому ж храмі розпочнеться заупокійна літургія, відтак траурна процесія вирушить пішою ходою до Личаківського цвинтаря, де науковця поховають на полі №83.

Володимир Косик помер 12 червня 2017 р. на 93-у році в Парижі. 23 червня у церкві Святого Володимира в Парижі відбулася заупокійна літургія, а потім домовину з тілом Косика перевезли до Львова.

Володимир Косик народився на Дрогобиччині у 1924 році. Під час Другої світової війни брав участь в русі Опору, під кінець війни його вивезли на примусові роботи, а після капітуляції Німеччини він переїхав до Франції.

Упродовж 1962-2015 рр. – голова Об’єднання українців у Франції, в останні роки голова НТШ в Європі. Автор фундаментальних досліджень з історії українсько-французьких відносин та історії України в роки Другої світової війни. Він автор численних досліджень та статей про український визвольний рух: «Концтабори в СССР», «Порушення прав людини в Україні і в СССР», «Україна у Другій світовій війні у документах (1941-1944)», «Симон Петлюра» та інших.

Володимир Косик був відзначений державними нагородами, зокрема орденом України «За заслуги ІІІ ступеня» (2005) та однією з чотирьох найбільших відзнак Франції – Орденом мистецтв, письменства (1998). Крім того, він мав Золоту медаль УВУ (2000), був лауреатом Міжнародної літературної премії ім. Івана Кошелівця (2000), почесним членом Головної булави Всеукраїнського братства ОУН-УПА (1995).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!