У Львові видадуть дві найвідоміші книги Ернеста Гемінґвея

3325 0
«Старий і море» та «Фієста. І сонце сходить» Гемінґвея вперше з часів незалежності України вийдуть українською мовою.
фото: starylev.com.ua

фото: starylev.com.ua

Презентація книжок відбудеться 19-го травня на VII Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал» у Києві, повідомляють у видавництві. 

«Старий і море» у варіанті від Старого Лева – ілюстрований. Над ілюстраціями працювала харківська художниця Слава Шульц. Перекладав – Володимир Митрофанов. 

З дизайном другої книги письменника-легенди – «Фієста. І сонце сходить» – працювала львівська художниця Оксана Йориш, а над перекладом – Віктор Морозов. 

Читайте також: У прокат вийшов фільм про байкерів, що подорожують Західною Україною. Де подивитись

«Видавництво Старого Лева» придбало права на усі твори Ернеста Гемінґвея. У межах серії видань світ побачать найяскравіші романи письменника та вибрані оповідання. Упродовж року українською вийде ще одна книга Гемінґвея – збірка оповідань «Чоловіки без жінок» у перекладі Ганни Лелів.

До слова, в україномовних виданнях радянських часів прізвище автора подавалось як «Хемінгуей». Сучасні вимоги до правопису спонукають надавати перекладам нове прочитання, тож «Видавництво Старого Лева» зупинилось на «Гемінґвею».

Довідка. 
Ернест Гемінґвей – автор книг «Старий і море», «І сонце сходить» («Фієста»), «По кому подзвін», «Прощай, зброє!», «Свято, яке завжди з тобою» та інших. Він любив полювання, мохіто та дайкірі, пригоди, своїх котів та жінок. І, звісно, писати. У його творах багато автобіографічного матеріалу, війни, любові. «Писати насправді дуже просто, – казав він. – Ти сідаєш перед друкарською машинкою і починаєш спливати кров’ю». 

Опублікувала Марічка Мишок,
фото: ВСЛ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!