У Львові влаштували благодійну вечерю для потребуючих. Фото

5924 0
Святвечір підготували для 100 самотніх та потребуючих львів’ян.

Вже 26 рік поспіль в Українському католицькому університеті влаштовують «Вифлеємську гостину». Головна мета, аби Святвечір та Різдво відсвяткували і ті, хто з якихось причин є самотній та не має з ким розділити святої вечері.

Читайте також: Як відзначатимуть Різдво у Львові. Розклад богослужінь

Спільно повечеряти сьогодні у трапезній УКУ на вул. Козельницькій мали змогу близько 100 осіб. Щоправда, через карантин, потрапити сюди змогли не всі.

Розпочали різдвяну вечерю молитвою та колядою «Бог предвічний».

За словами ректора УКУ, отця Богдана Праха, християнська спільнота Українського католицького університету до добрих справ долучається вже більше двох десятків років. Цьогоріч Святвечір в УКУ особливий. Влаштувати вечерю для потребуючих змогли завдяки пожертвам небайдужих.

Читайте також: Різдво у Львові. Топ-8 локацій, які можна відвідати цього року

«Кожна християнська спільнота найбільш цінним вважає те, щоб свідчити найважливіші заповіді Христові. Коли говоримо про високі речі, маємо розуміти, що вони складаються з маленьких зустрічей. Коли людина є в потребі, їй не має, що подати до столу, ми можемо з нею розділити цю цю зустріч і радість», – каже о. Богдан Прах.

Один з організаторів Святвечора Назарій Петрів зазначив, що загалом вечерю в трапезній УКУ влаштували для 100 потребуючих. Для тих, хто не зміг прийти – роздадуть пакунки.

Читайте також: Віншування до різдвяної коляди. Добірка сучасних та автентичних привітань

«Через коронавірус маємо дотримуватися карантинних правил, тож цього року обмежили кількість присутніх, яких можемо прийняти. Крім святкової вечері в стінах УКУ, ми також підготували потребуючим пакунки. Їх отримають ті, хто не зміг до нас прийти, а також люди, які перебувають у виправній колонії № 30 та у шпиталі ім. Митрополита Шептицького», – розповідає Назарій Петрів.

До організації святкової різдвяної вечері в трапезній УКУ долучилося близько 30 волонтерів.

Фото та відео Тараса Бабенчука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!