ВИХІДНІ У ЛЬВОВІ: TVOEMISTO.TV РЕКОМЕНДУЄ

2651 0
Через складну ситуацію на Сході України у Львові практично не відбувається гучних і масштабних святкувань. Однак, провести час цікаво і з користю завжди можна. У ці вихідні Tvoemisto.tv радить піти з родиною у музей, подивитись нове кіно та послухати вже легендарного піаніста Майдану, що дасть концерт на підтримку армії.

Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує фантастичний пригодницький фільм з Він Дізілем та Бредлі Купером «Вартові Галактики». Головні герої фільму – персонажі однойменної серії коміксів. Битися за благополуччя усієї Галактики доведеться п’ятьом героям. Ця команда здатна багато на що. Особливо, якщо в руках сфера, сила якої не піддається ніяким описам. Фільм можна переглянути щодня до 20 серпня о 12:15; 14:35; 17:00; 19:20; 21:45 в кінотеатрі "Планета кіно" (с. Сокільники, вул. Стрийська, 30).

У Львові триває акція «На вихідні з сім’єю у музей». 2-3 серпня безкоштовний вхід, екскурсії та майстер-класи для львів’ян пропонують 10 музеїв міста. Зокрема, Львівський музей історії релігії, Львівський музей історії релігії, Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького", Центр міської історії та інші. Проект «На вихідні з сім’єю у музей» передбачає безкоштовний вхід та екскурсію чи майстер-клас у окремо визначений музеєм вихідний день тижня для сім’ї з дітьми.

В неділю, 3 серпня, о 19:30 на площі Ринок – біля фонтану Амфітріта – піаніст Майдану, який називає себе Piano Extremist, дасть у Львові концерт просто неба. Під час концерту триватиме збір коштів на підтримку українських військових.

На вихідних і не тільки є нагода познайомитися з відновленою львівською легендою – статуєю Лицаря, за допомогою якого збирають кошти на допомогу військовим у зоні АТО. Біля входу в Ратушу встановили дерев’яну фігуру Юрія Змієборця – міського лицаря. З її допомогою всі охочі можуть долучитися до підтримки українських військових. Виготовили лицаря з липового дерева львівські митці. Жертводавці будуть прибивати до його щита бляшки, таким чином символічно укріплюючи оборону України. 100 років тому, за І Світової війни, схожу фігуру використовували у місті для збору коштів на військові потреби.

Також можна познайомитися з новими мешканцями площі Ринок – золотими рибками. Декоративних золотих карасів запустили в фонтан Діана разом з красивими водяними рослинами. Годувати риб не можна, а от фотографувати – так.

«Хочемо поширювати любов до акваріумів, а також – аби в місті було більше краси. Крім того, рибки – це запорука того, що в центрі міста буде менше комарів. Тому ми вирішили зробити такий свій внесок у благоустрій міста. Декоративні золоті карасі почувають себе в фонтані добре, вони не вибагливі. Я помітив, що вони вже перестали лякатися людей, які за ними спостерігають», – розповідають ініціатори такої акції.

Використано фото: blitz.if.ua, gazeta.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!