Виїзд з України не для всіх та Польща пустить заробітчан без карантину. Головне за ніч і минулу добу

4682 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: 24tv.ua

Фото: 24tv.ua

Кафе і ресторани – виїзд закордон – Укрзалізниця. Кафе і ресторани в Україні знову відкриють свої криті приміщення для відвідувачів 10 червня. Також з цього дня відновлять роботу заклади культури.

Виїхати закордон поки що зможе тільки той, хто має паспорт іншої країни або посвідку на проживання. Як заявив міністр МВС Аваков, Україна поступово відкриває пункти пропуску на кордонах з ЄС та з Молдовою і очікує, що цей режим зміниться десь у середині липня.

Читайте також: Запам'ятайте це, якщо вже зібрались на шашлик, у спортзал чи Карпати

До речі, міністр сільського господарства Польщі Ардановський заявив, що сезонні працівники з-за східного кордону (в тому числі, і з України), які вирішать приїхати в країну, зможуть почати працювати відразу без необхідності перебування в 14-денному карантині.

А з 1 червня «Укрзалізниця» відновить пасажирські перевезення у міському, регіональному, дальньому внутрішньому та міжобласному сполученні. «Карантин дав час, щоб підготуватися до прийому пасажирів», – повідомив міністр інфраструктури Криклій.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині зросла кількість нових хворих на Covid-19 – на 39 пацієнтів за добу (напередодні 38). Разом 1175. Вилікувалося – 234-ри особи, померло – 33-оє.

Плюс один загиблий за добу – помер 66-річний чоловік із Жовківського району. У чоловіка були супутні захворювання, зокрема, атеросклероз судин та атрофічні виразки нижніх кінцівок.

В Україні за добу виявлено 476 нових хворих на коронавірус (напередодні 354). Загальна кількість 19 706 пацієнтів. Зберігається позитивне співвідношення тих, хто одужав – 6 227 (272 за добу), над померлими від Covid-19 – 579 осіб (плюс 15). Однак цього разу кількість тих, хто одужав майже удвічі менша від числа нових хворих – 272 проти 476.

Читайте також: Львів прийматиме матчі збірної України у Лізі націй

Перелік антилідерів знову змінився: Чернівецька область (2 842 – плюс 46 за добу), місто Київ (2 475 плюс 55). Київська (1 316 ­– плюс 55) та Рівненська області (1287). Раніше перелік закривала Івано-Франківщина (1 257 – плюс 11 осіб).

Пом’якшення карантину на Рівненщині не буде. Рішення ухвалили через те, що за добу в регіоні зафіксували 66 нових випадків Covid-19. 

«Антиколомойський» закон – надбавки для медиків – СБУ. Президент Зеленський затвердив своїм підписом так званий «антиколомойський» закон про банки.

І якраз учора МВФ попередньо погодила для України нову програму Stand-bу розмірі 5 мільярдів доларів, яка розрахована на 18 місяців.

Додатковий 1 мільйон доларів нададуть Україні США. Гроші підуть на протидію епідемії коронавірусу. 

А Зеленський все ще ніяк не може налагодити виплату 300% надбавки лікарям і обіцяє, що проводитиме постійні перевірки фінансування лікарень, доки всі медики, які борються з коронавірусом, її не отримають.

Голова СБУ Іван Баканов, якого Зеленський назвав найкращим очільником цієї структури за всю її історію, є керівником іспанської фірми Nueva Tierra Verde Sociedad Limitada, що суперечить українському антикорупційному законодавству.

Справа Шеремети. Нацполіція завершує розслідування у справі вбивства журналіста Павла Шеремета. «Цими днями слідчі у справі Шеремета працюють допізна. Вони отримали наказ згори – завершувати розслідування. Також зазначено, що деякі слідчі не вважають докази, зібрані за останні місяці, переконливими», – йдеться у розслідуванні «Слідство.Інфо».

Читайте також: Львів прийматиме матчі збірної України у Лізі націй

Тепер слідство називає організаторами злочину «невстановлених осіб». Раніше поліція переконувала, що ним є музикант Андрій Антоненко; зараз він та лікар Юлія Кузьменко є виконавцями, а військова медсестра Яна Дугарь – пособником. Також вважалося, що Антоненко «культивав величність арійської раси» тому і здійснив злочин. Актуальна версія, що невстановлені організатори «вирішили створити в суспільстві вкрай резонансну подію» для провокації акцій протесту.

ЄС  Іспанія – Греція – Британія. У ЄС ввели нові правила безпеки для авіації. Авіакомпанії повинні будуть стимулювати пасажирів, які мають ознаки Covid-19. Їм запропонують безкоштовно перебронювати чи скасувати квиток.

Тим, хто зустрічає чи проводить пасажирів, заборонили заходити у термінал. Кількість місць у літаку не будуть обмежувати, але якщо дозволяє завантаженість літака, то пасажири мають сидіти якомога далі один від одного.

Читайте також: Поєднував непоєднуване. У чому феномен Маркіяна іващишина та його «Дзиґи»

Уряд меншості в Іспанії у середу зумів уп’яте отримати підтримку парламенту на продовження надзвичайного стану через коронавірус ще на два тижні.

Греція офіційно розпочне туристичний сезон 15 червня, міжнародне авіасполучення на всіх туристичних напрямках буде відновлено з липня.

У Великій Британії кількість інфікованих коронавірусом перевищила 250 тисяч осіб. Протягом доби підтверджено 338 летальних випадків, тоді як напередодні повідомлялося про 363.

Нині очікуємо на рішення міської та обласної комісії ТЕБ і НС, які і вирішать, яким саме послаблення карантину буде для міста та регіону. Сподіваємося на краще. Гарного Вам дня!

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!