Викладача «Львівської політехніки» звинувачують у демонстрації порнозображень. Поліція проводить перевірку

6500 0
Оцінку його діям дадуть правоохоронці після перевірки.
Фото: lp.edu.ua

Фото: lp.edu.ua

Викладача Національного університету «Львівська політехніка» Дмитра Зербіно звинувачують у тому, що він влаштував першокурсникам контрольну із дискретної математики під час якої програма демонструвала порнографічні зображення. Працівники Галицького відділу поліції проводять перевірку у цій справі.

Про особливу контрольну для студентів-першокурсників Інституту комп’ютерних наук сьогодні на своїй сторінці у Фейсбук написала Наталія Кіндратів, вона випускниця «Політехніки», журналістка.

«Уявіть собі: ви першокурсник, складаєте контрольну з дискретної математики за допомогою програми, яку для цього розробив викладач. І от після відповіді на кожне питання на екрані з'являється порнографічне зображення. Викладач стверджує, що «така методика вироблена в Японії, людина повинна навчатися з задоволенням», – пише вона.

Читайте також: «Моє тіло – моє діло». Як у Львові запроваджують сексуальну освіту для дошкільнят

Наталія Кіндратів каже, що про інцидент їй розповіла подруга, студентка Дмитра Зербіно, ім'я дівчини не називає. «Студенти бояться проблем і взагалі не хочуть говорити про це», – додала вона у коментарі Тvoemisto.tv.

Тvoemisto.tv отримало відеозапис онлайн заняття студентів першого курсу, яке проводив Дмитром Зербіно. На відео студент запитує викладача, навіщо він вставив у програму тестувань зображення із порно. Викладач пояснює, що це не порно-файли, а релаксійні картинки, які пов’язані зі зняттям стресу. Він каже, що студенти «мають право закривати очі чи відвертатися від екрана». Каже, що зображення він використовує за Японською методикою навчання, відповідно до якої, людина повинна навчатися із задоволенням.

У виші сьогодні також не коментують дії викладача, готують «офіційну позицію». Як розповіли Тvoemisto.tv. у пресслужбі «Львівської політехніки», ситуацію мають вивчити, тому що для університету така інформація була несподіванкою. Водночас там повідомили, що не мають зв'язку із викладачем і детальніше зможуть поінформувати з понеділка.

Під дописом Наталії Кіндратів близько тисячі коментарів. Чимало студентів, які уже проходили такий тест раніше, кажуть, що сприймали це як жарт, звинувачують у «роздуванні» проблеми. А дехто відверто обурюється, адже зображення зовсім «недитячі». 

«Працівники поліції під час моніторингу соцмереж і ЗМІ виявили цю інформацію. Зараз працівники Галицького відділу поліції проводять перевірку», –  у коментарі Tvoemisto.tv повідомила речниця поліції Львівської області Світлана Добровольська. 

В Україні розповсюдження порнографії – це злочин. Згідно зі статтею 301 ККУ він карається штрафом від 850 до 1700 грн, арештом до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!