Викладача «Львівської політехніки», якого звинувачують у поширенні порнозображень, відсторонили

7095 0
У виші працює комісія з етики.
Photo by Niek Doup on Unsplash

Photo by Niek Doup on Unsplash

Викладача Національного університету «Львівська політехніка», якого звинувачують у тому, що влаштував першокурсникам контрольну із дискретної математики, під час якої програма демонструвала порнографічні зображення, відсторонили. У виші працює комісія, яка аналізує дії і методику викладання Дмитра Зербіно. Про це Тvoemisto.tv повідомили у пресслужбі університету.

«Працює комісія з етики. Люди, які відповідають за інтернет-наповнення, також представники кафедри педагогіки працюють, аналізують цю методику викладання. Це внутрішні фахівці. Викладач відсторонений від роботи до кінця тижня, поки працюватиме комісія, щоби не було тиску», – розповіла керівниця Центру комунікацій «Львівської політехніки» Наталія Павлишин.

Опираючись на висновки комісії, в університеті прийматимуть рішення про викладацьке майбутнє викладача у «Політехніці». Також перевірку проводять і правоохоронці Галицького райвідділу поліції.

Читайте також: Викладача «Львівської політехніки» звинувачують у демонстрації порнозображень. Поліція проводить перевірку

Нагадаємо, про особливу контрольну для студентів-першокурсників Інституту комп’ютерних наук на своїй сторінці у Фейсбук написала Наталія Кіндратів, вона випускниця «Політехніки», журналістка. Дівчина розповіла, що під час тесту, який студенти проходили дистанційно, після кожного завдання програма демонструвала зображення порнографічного характеру. 

Тvoemisto.tv отримало відеозапис онлайн-заняття студентів першого курсу. На відео студент запитує викладача, навіщо він вставив у програму тестувань зображення із порно. Викладач пояснює, що це не порно-файли, а релаксійні картинки, які пов’язані зі зняттям стресу. Він каже, що студенти «мають право закривати очі чи відвертатися від екрану». Каже, що зображення він використовує за японською методикою навчання, відповідно до якої, людина повинна навчатися із задоволенням.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!