Викладачка дитячої школи мистецтв офіційно очолила заповідник «Стільське городище»

1180 0
Ірина Іваночко перемогла у конкурсі на посаду в січні цього року.
Фото: ЛОР

Фото: ЛОР

14 червня на сесії Львівської обласної ради офіційно призначили директоркою історико-культурного заповідника «Стільське городище» Ірину Іваночко. Кандидатуру колишньої очільниці відділу культури та туризму Миколаївської РДА підтримали 58 депутатів.

Ірина Іваночко перемогла у конкурсі на посаду керівника комунального закладу 28 січня цього року, представивши план розвитку заповідника на 1 та 5 років.

Читайте також: Що ми знаємо про «Стільське городище»

Зазначимо, що Ірина Іваночко навчалася у вищому державному музичному інституті ім. Миколи Лисенка, ЛРІДУ Національної академії державного управління при президентові України. Працювала на різних посадах у Миколаївській районній державній адміністрації, з них 15 років очолювала відділ культури, молоді та спорту. Депутатка Миколаївської міської ради IV-V скликань (голова комісії з питань культури, освіти, молоді та спорту). Дотепер працювала викладачем та концертмейстером Миколаївської дитячої школи мистецтв.

Раніше, упродовж шести років, заповідником керував Орест Корчинський.

Нагадаємо, що навесні 2020 року стався скандал, коли місцеві мешканці встановили статую Матінки Божої на місці шахт історико-культурного заповідника «Стільське городище», розташованого вздовж східних околиць сіл Стільсько, Дуброва та Ілів Миколаївського району. Через пошкодження пам’ятки архітектури прокуратура Львівської області відкрила кримінальне провадження. Більше про заповідник «Стільське городище», його історію та осучаснення історичної місцевості читайте у матеріалі

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!