Виконком Львова не виконав рішення суду щодо ЛКП “Збиранка”

1994 0
Як повідомила директорка юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич, йдеться про постанову Львівського апеляційного адміністративного суду від 30-го січня 2010-го року.
ілюстрацію надав Богдан Михалусь

ілюстрацію надав Богдан Михалусь

Суд за позовом першого заступника прокурора Львівської області зобов’язав виконавчий комітет вжити заходів щодо припинення вивезення ЛКП “Збиранка” ТПВ на полігон в с. Грибовичі, а міського голову “звернутись до органів, до компетенції яких належить вирішення питання виділення земельної ділянки, з належним чином оформленими клопотаннями про надання земельної ділянки для влаштування нового полігону твердих побутових відходів для м. Львова, будівництва заводу з їх переробки та сміттєсортувального комплексу”.

Читайте також: НАБУ перевіряє мера Львова

“Я би хотіла донести членам комітету, що ЛКП “Збиранка” не вивозить і ніколи не вивозила відходи на полігон. І наголошую, що діяльність полігону припинена рішенням Галицького районного суду. На мою думку, виконавчий комітет не в праві приймати таких рішень. У нас є відкрите виконавче провадження, щоби нас не звинуватили у навмисному невиконанні судових рішень, прошу підтримати рішення”, – сказала Пайонкевич. Вона пояснила, що у разі невиконання вимог виконавчим комітетом виконавча служба може скерувати матеріали до поліції чи прокуратури.

Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище. План «А» Садового

“У рішенні суду в резолютивній частині написано речення, яке суперечить здоровому глузду та чинному законодавству, і нам пропонують, щоби ми це узаконили, – зазначив Андрій Садовий. – Я готовий ходити, давати покази, бо це рішення важко коментувати”.  Чотирма голосами із чотирьох присутніх члени виконкому утрималися від рішення виконати постанову суду.

Гелена Пайонкевич додала, що виконком звернувся до суду по роз'яснення, хто має займатися пошуком ділянки.

Нагадаємо, 28 травня 2016-го року на Грибовицькому сміттєзвалищі розпочалася пожежа, яку вдалося ліквідувати лише через два дні. Першими на місце займання прибули «надзвичайники» – працівники ГУ ДСНС України у Львівській області. Під завалами палаючого сміття опинилися троє з них, а також, імовірно, еколог ЛКП «Збиранка», тіло якого так і не знайшли. Пізніше затримали керівників ЛКП «Збиранка», які вийшли під заставу у розмірі 110 240 гривень. 

Підготувала Зоя Красовська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!