Виконком дозволив перебудувати в історичному ареалі колишню друкарню під готель

1424 0
Тут планують облаштувати 67 номерів.
Фото: Візуалізація забудовника

Фото: Візуалізація забудовника

Приміщення колишньої друкарні на вулиці Пекарській, 11-А переоблаштують під готель. Відповідні містобудівні умови і обмеження сьогодні, 19 березня, виконавчий комітет Львова надав ТзОВ «Друкарня на Пекарській».

Читайте також: Головний корпус «Кінескопу» перебудують в офіси

 

Раніше виконком переносив це питання через зауваження до паркувальних місць і можливості під’їзду пожежного авто. Будівля розташована на щільно забудованій території, тож значно збільшується навантаження на вулицю. 

Вчора, 18 березня, члени виконкому виїжджали на місце, аби перевірити, чи усе буде гаразд із заїздом пожежної машини до майбутньої будівлі апарт-готелю.

Будівля розташована в історичному ареалі міста, висотність готелю має бути не більше, ніж 30,4 метрів. Тут планують облаштувати 67 номерів, та балкони.

Додамо, що за інформацією аналітичної системи YouControl, ТОВ «Друкарня на Пекарській» створене пів року тому. Одним із засновників компанії є інвестиційний фонд «Магістрат інвест», цей фонд володіє 10%. 35% має – Ярослав Якимець і 55% – Христина Тимчук.

За даними видання «Наші гроші. Львів», приміщення друкарні площею понад 2 тис. кв. м на вулиці Пекарській, 11а Львівська облрада продала кілька років тому за 10 млн грн ТОВ «Спіраль» – це 360 тис. доларів станом на дату укладення договору за курсом НБУ. Але незабаром майновий комплекс друкарні перейшов у власність іншої фірми з подібною назвою – ТОВ «Спіраль Львів».

Пізніше на друкарню суд наклав арешт у межах кримінального провадження через підозри в продажі за заниженою вартістю, оскільки стартова ціна перевищувала 20 млн грн. А на сайтах з продажу нерухомості приватизовану друкарню взагалі виставили на продаж за 1,6 млн доларів, тобто в чотири рази дорожче.

Арешт на приміщення на Пекарській скасували у березні минулого року. А в грудні суд продовжив термін досудового розслідування до 7 червня 2021 року. І «Спіраль», і «Спіраль Львів» належали одній особі – Юрію Стеціву.

Візуалізація забудовника


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!