Виконком дозволив збудувати на Збоїщах масштабний житловий квартал

3121 0
Тут зведуть 21 будинок та дитячий садок.
Фото забудовників

Фото забудовників

У Львові на вулиці Щурата збудують комплекс багатоквартирних житлових будинків з вбудованими комерційними приміщеннями та підземним паркінгом. Містобудівні умови та обмеження для кооперативу  «Житловобудівельний кооператив «Північна околиця» затвердив виконком Львова 12 лютого.

Площа земельної ділянки має 2,7 га. Вона належать до категорії земель житлової та громадської забудови. Функціональне призначення земельної ділянки – зона Ж-3 – зона багатоквартирної житлової забудови (5-10 поверхів).

Гранична висота для комплексу – 55 метрів, для 6-типоверхових будинків вона визначена у 21 метр. Забудовник має звести тут також дитячий садок. Раніше у мерії зазначали, що ЖБК «Північна Околиця» гарантує профінансувати будівництво школи у районі вул. Щурата в межах гарантійних внесків.

Будівництво масштабного комплексу погодила містобудівна рада. Забудовник має провести окремий архітектурний конкурс, тому кінцева конфігурація будинків буде визначена після його проведення.

За даними платформи Youcontrol, директором обслуговуючого кооперативу ЖБК «Північна Околиця» є Олександр Білан. ЖБК створене у 2018 році.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!