У Львові хочуть запровадити плату за проїзд для пенсіонерів

3558 3
Депутати міської ради вирішили, що ситуація з пасажирськими перевезеннями близька до критичної і потребує втручання.
фото: kafanews.com

фото: kafanews.com

На черговому засіданні виконкому Львівської міської ради розглянуть питання про те, щоби пенсіонери оплачували половину вартості проїзду в автобусах та електротранспорті, повідомила на брифінгу журналістам директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Ірина Маруняк.

Читайте також: Вибір між безпекою і зарплатнею. Слово на захист перевізників

За її словами, депутати сьогодні обговорили стан пасажирських перевезень і прийшли до висновку, що потрібно ухвалювати рішення, щоби зняти напругу, оскільки держава, з одного боку, затверджує пільги для низки категорій, а з другого – не надає коштів для компенсації проїзду пільговиків.

«Місто виділило 20 млн для компенсації перевізникам на рік, однак потрібна сума в десять разів більша», – сказала вона.

За словами Ірини Маруняк, виконком розгляне рішення, згідно з якими пенсіонери оплачуватимуть половину вартості проїзду як в автобусах, так і в електротранспорті. Чиновниця нагадала, що на території Львівської області пенсіонери сплачують половину вартості проїзду в автобусах. Цей наказ діє з червня, і ніхто ще його не скасував.

Читайте також: Руки примерзають. Чому електротранспорт у Львові виживає, а не розвивається

Директор «Львівелектротрансу» Михайло Сидорович розповів, що таке рішення позитивно вплине на економічний стан підприємства, бо зараз пільговики становлять понад 60% пасажирів у трамваях і тролейбусах.

Нагадаємо, перевізники пропонували запровадити для пенсіонерів оплату 50% вартості за проїзд як один із варіантів розв’язання проблем у пасажирському транспорті Львова.


Читайте також:
6 Жовтня, 2017 16:45
Леся Романенко Водії не хочуть возитм пенсіонерів ,а заходять через задні двері молоді і не оплачуюють ,вони то бачуть.Давайте квитки і час від часу контролюйте ,тоді буде лад.94231
5 Жовтня, 2017 17:45
ser Нарешті до них дійшло, що всі мають платити. А то одні платять, а інші безкоштовно катаються.
5 Жовтня, 2017 17:14
Анатолій Шамрін Ну ось і Марухняк на кримінальну підозру пішла. Невже перевізникам повернуть гарантовані внески на конкурсах за 20 років! От тоді ще 10 років їздити будемо безкоштовно!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!