Виконком затвердив договір для майбутніх львівських перевізників

1903 0
Сьогодні, 31-го січня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради затвердили договір про організацію перевезення на автобусному маршруті загального користування. Також виконком прийняв до уваги зауваження щодо штрафних санкцій і планового випуску й відправив цей пункт на доопрацювання.

У березні 2017-го року у Львові укладуть угоди з новими перевізниками,  яких визначать завдяки конкурсу, що відбудеться наприкінці лютого. Сьогодні у міській раді розглядали й затвердили проект нових угод. У ньому, зокрема, визначили критерії якості надання послуг перевізником та відповідальність перевізника за невиконання умов.

Витяги з проекту договору з перевізниками, повна версія - ТУТ

Конкурсна комісія, половину якої становлять громадські активісти, висловила зауваження до кількох формулювань: у першу чергу, усього, що стосується штрафних санкцій для перевізників, які не дотримуються умов договору. Про це повідомив у коментарі для Tvoemisto.tv Святослав Товстига, член комітету від ГО «За якісний транспорт».

Представники громадськості сформулювали Звернення до міського голови з проханням внести зміни до договору з перевізниками в 4-х пунктах: зменшити занадто великі лоти,  щоб місто мало більший вплив на перевізників і в разі розірвання договору могло швидко знайти іншого; запровадження «звичайного режиму», а не режиму маршрутного таксі; удосконалення штрафних санкцій у разі невиконання договору й визначити прозорі умови компенсації коштів за перевезення пільгових категорій. 

«Сьогодні на засіданні ми підняли третій пункт – «Недосконалий механізм застосування штрафних санкцій до перевізника» - і Виконком погодив це зауваження повністю: вирішили врахувати в проекті договору ці зміни.  Тобто, проголосували вже за договір, у якому враховані зауваження щодо штрафних санкцій», - повідомив Святослав Товстига.

За його словами, звернення ще розглядатимуть у подальшому, адже його підписали 9 осіб-членів конкурсної комісії. Однак домогтися чіткішого формулювання штрафних санкцій вже вдалося.

Нагадаємо, 5-го січня, управління транспорту офіційно оголосило конкурс на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування. Для максимально чесного обрання нових перевізників сформували Конкурсну комісію, половина якої – представники громадських організацій.

Додамо, що раніше очільник управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради Віктор Щир пообіцяв, що проект нової угоди з перевізниками передбачатиме систему покарань за невиїзд на маршрути чи невідповідність нормам перевезень.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!