Використання прапора України в рекламі хочуть заборонити

3850 1
Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді заборонити використання прапору України чи його імітацію у рекламі. Про це йдеться у проекті закону Про Державний Прапор України №3334 від 16 жовтня 2015 року.
Фото: vinnitsaok.com.ua

Фото: vinnitsaok.com.ua

«Не допускається використання зображення Державного Прапора України або його імітація у рекламі», – йдеться у статті 11 Правовий захист Державного Прапора України цього законопроекту. Згідно із законопроектом, також забороняється також використовувати прапор «не за призначенням або у спосіб, що виражає зневажливе ставлення до нього, розміщувати на ньому будь-які предмети, написи чи зображення, якщо при цьому виявляється неповага до державного символу».

Читайте також: Прапор з Майдану вивісили у Львові на Ратуші. Фото

Окрім того, документом визначено, що протягом навчального року учні загальноосвітніх навчальних закладів, а також студенти та державні службовці мають складати присягу на вірність Україні і державному прапору.

Нагадаємо, у Міністерстві освіти й науки планують максимально інтегрувати національно-патріотичне виховання в освітній процес. Обіцяють, що це не буде лише банальне вивчення українознавства, а й опанування практичних навичок, необхідних під час бойових дій.

Джерело: НВ

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
21 Жовтня, 2015 10:37
Johnjones Використання прапора України чи його імітацію в рекламі було заборонено [u]ще у 2008 році шановні[/u].
частина 1 стаття 8 Закону України "Про рекламу" (в редакції Закону N 145-VI (145-17) від 18.03.2008 )
Також [u]ВЖЕ СІМ РОКІВ[/u] забороненими є використання в рекламі звучання Державного Гімну України, зображення державних символів інших держав та міжнародних організацій, а також офіційні назви державних органів, органів місцевого самоврядування.
А тому вказана пропозиція уряду у 2015 аж ніяк не є інновацією, а є техніко-юридичним посиланням на вищезгаданий закон.
П.С. цікаво, вівішування Прапора на балконі або приціплювання його до брудної газельки є використанням його "не за призначенням або у спосіб, що виражає зневажливе ставлення до нього" Наврядчи Державний прапор призначейний саме для цього.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!